Rakvere linna päevad murravad traditsiooni

Autor: Anu Viita-Neuhaus • 14. mai 2021
Jaga lugu

Rakvere linna päevad toimuvad juuni teisel nädalal. Nagu ikka. Teistmoodi on see, et kreisilaata ei toimu ja kontserdid on tasu eest.

Rakvere linna päevad tulevad sel aastal tagasihoidlikumalt: programm on küll veidi kokku kuivanud, kuid pakub siiski üllatusi.

Koroonakriisi mõjuta: Rakvere linna päevad 2017. aastal.
Autor: erakogu

Rakvere kirikupargis avatakse miniloomaaed, kus loomasõpru ootavad alpakad Wile farmist, Mäehansu talu lambad ja kitsed ning Mättatalli ponid.

Rakvere Vallimäe vabaõhukeskuses esinevad Liis Lemsalu ja bänd, tšellokvartett C-Jam ja armastatud muusik Jarek Kasar. Kontserdile pääsemiseks tuleb lunastada pilet.

Lavaküpseks saab mitu lavastust, lauad kaetakse kodukohvikutes. Toimuvad linnaekskursioonid ja oma käsitööilu toovad müüki nobedad prouad.

Rakvere kultuurikeskuse juht Eve Alte rääkis, et linna päevad on linnarahva nägu. "Inimesed teevad linna ja päeva eriliseks. Kõik on kodune ja armas," ütles Alte.

Eelmisel aastal ei lasknud koroona linna päevi tähistada. Pidu peeti veebi vahendusel - linna 718. sünnipäeva auks valmis 12-tunnine maratonkontsert "Uus algus".

Linnapäevad on Rakvere suvine tippsündmus, millega tähistatakse traditsiooniliselt linna sünnipäeva. Üritust külastab enam kui 18 000 inimest.

Rakvere linna päevad toimuvad 11.-13. juuni.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!