President Kersti Kaljulaid: "Vabandan Marti Kuusiku ees"

Autor: Anu Viita-Neuhaus • 28. mai 2021
Jaga lugu

Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid edastas täna oma sotsiaalmeedias, et vabandab õigeks mõistetud Marti Kuusiku ees.

President Kersti Kaljulaid riigikogu avaistungil, kui Keskerakonna, Isamaa ja EKRE uus valitus andis ametivande. President kandis meediavabadust toetava sõnumiga pusa.
Autor: Liis Treimann

Kersti Kaljulaid kirjutas: "Ülemöödunud kevadel lahkusin Riigikogu saalist ajal, mil Marti Kuusik andis ametivande ministriametisse asumiseks. Süüdistused, mis toona avalikuks said, olid nii tõsised, et ma ei saanud käituda teisiti. Nii ränkade kahtlustuste alla langenud inimesel ei ole võimalik edukalt kanda ministrivastutust".

Kaljulaid lisas, et juba toona ütles ta, et kui süüdistused tõendamist ei leia, vabandab ta Marti Kuusiku ees.

"Täna on Viru maakohus teinud oma otsuse, milles ütleb, et süü ei ole leidnud tõendamist. Vabandan Marti Kuusiku ees," ütles Kaljulaid.

29. aprillil 2019. aastal saabus president Kersti Kaljulaid riigikogu istungile dressipluusis, mille oli kirjas "Sõna on vaba" fraas. Kui Marti Kuusik andis väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministrina ametivande, lahkus president saalist. Ta näitas oma meelsust üleskerkinud kahtlusele, et Kuusik on teinud füüsiliselt ja vaimselt haiget oma lähedasele. Kaljulaid ütles tookord, et kui lähisuhtevägivalla kahtlused Kuusiku suhtes ei vasta tõele, on ta esimene, kes tema ees vabandab.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!