• 01.07.21, 11:55

Mõedaku laagris antakse lastele tehnikapisikut

MTÜ Rägavere Valla Huviklubi korraldatav Mõedaku tehnikalaager käib täie hooga. Kohal on kolmkümmend last ning põnevaid tegevusi jagub mitmeks päevaks.
Mõedaku tehnikalaagris pole ka nalja ära unustatud.
  • Mõedaku tehnikalaagris pole ka nalja ära unustatud. Foto: Mart Pitsner
Järjekordne hommikusöök on just lõpetatud ning uued seiklused ootavad tänasel päeval ees. "Meil on siin koguaeg põnev. Sõidame ATV-ga, õpime relvi käsitlema, teeme automudelismi - lapsed saavad puldiautodega metsas matkamas käia, samuti teeme aaretejahti ja suuremad saavad isegi autoga sõitma õppida," räägib laagrit vedav Vinni-Pajusti Gümnaasiumi eesti keele õpetaja Mart Pitsner.
Praegu on Mõedakul koos kolm kümneliikmelist laste rühma. Lisaks Lääne-Virumaa lastele osalevad laagris ka eakaaslased üle terve Eesti - Võrust Tallinnani. Väiksemate tehnikahuviliste vanus jääb kuue ja kümne eluaasta vahele, kuid ka kõige pisematele on jõukohaseid tegevusi küllaga. Pitsneri sõnul käisid näiteks eile laagris Roela tuletõrjujad, kes lisaks tuleohutustarkuse jagamisele tegid koos lastega läbi ka praktilise harjutuse.
"Igaüks sai oma tulekustuti, millega tuli lõke ära kustutada. Pulberkustuti kasutamise oskus on igati vajalik. Olen näinud küllalt täiskasvanuidki, kes ei saa selle käsitlemisega hästi hakkama, selles osas teevad meie laagri lapsed paljudele täiskasvanutele küll silmad ette," kiidab Pitsner.
Puldiautodega võetakse ette matk loodusesse.
  • Puldiautodega võetakse ette matk loodusesse. Foto: Mart Pitsner
Mõedaka tehnikalaagri eesmärk ongi lastele näidata, et asjade remontimine ning õige kasutamine ei ole iseenesest midagi keerulist ning iga kodutöö tegemiseks pole vaja spetsialisti palgata. "Mind tõsiselt häirib, et paljud lapsed pole elus kruvikeerajatki käes hoidnud. Meie eesmärk on siin äratada lastes huvi ise asjad ära teha. Las nad proovivad, meie nende eest kõike ära ei tee," sõnab Pitsner.
Tänavu on uueks atraktsiooniks punnvõrride sõit. Kes on oma lapsepõlves punnvõrridega kokku puutunud, mäletab selgelt, et ilma kruvikeeraja ja õliste näppudeta nendega väga kaugele minna ei õnnestunud. Seega tehnika tundmise poolest on kindlasti tegemist väärt õppematerjaliga.
Aga vähem tähtis ei ole ka meelelahutuslik pool. Laagris on batuudid ja saun ning piisavalt ruumi tehnika kasutamiseks ning sõitma õppimiseks. Tehnikalaager on nii mõnelegi lapsele jätnud niivõrd sügava mulje, et aasta-aastalt on Mõedakule jälle tagasi tuldud. "Kõige ägedam vend on meil siin laagris käinud juba seitse korda," kiidab Pitsner.
Mõedaku tehnikalaager kestab viis päeva ja suve jooksul toimub lastelaagreid kokku kolmel korral. Järgmistele laagritele pidi veel üksikuid vabu kohti olema. Seega, kel huvi näha lähemalt, kuidas asjad töötavad või mis moodi saab kahe- ja neljarattalistega sõita, saab järgmiste laagrite kohta leiab infot Rägavere Valla Huviklubist.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele