Võsu autovabaks. Poolt või vastu?

Autor: Kristjan Ojang • 23. juuli 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Juuli viimasel nädalavahetusel peetava rannafestivali ajal pääsevad autoga Võsule kohalikud elanikud ja käputäis festivalikülalisi. Haljala vallavanema sõnul võiks Võsul olla suviti üldse palju vähem autosid.

Suvised nädalavahetuse toovad Võsule palju autosid, mida pargitakse sageli kohtadesse, kus need ei peaks olema.
Autor: Kent Kerner

Nii vallavanem Ivar Lilleberg kui ka Võsu alevikuvanem Riina Kaptein on ühel meelel, et suvel on Võsu tänavad liialt täidetud autodega. "Mina kui jalgrattaga liikleja – nädalavahetusel on peatänaval isegi jalgrattaga keeruline liikuda. Tänava ühte äärde on pargitud restoranides sööjate autod, kui tuleb tänaval mõni auto veel vastu, siis oledki kahe auto vahel. Tegelikult oleks mõistlik leida sellel olukorrale lahendus," kommenteeris Riina Kaptein.

Kohalike elanike sõnul tekib autode ülekülluse mure eeskätt nädalavahetustel. Kui ilmad on ilusad, on Võsu rahvast täis. Samuti toovad suuremad üritused Võsule palju rahvast.

"Klubiesine on täis pargitud, ka puude- ja metsaalused. Ka paljudel toitlustusasutustel ei ole oma parkimiskohti ja külastajad jätavad autod lihtsalt restorani ette tänavale. Nii ta ei tohiks küll olla, nagu ta praegu on," lisas Kaptein.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!