Rakvere äripindadel paneb üürihinna paika rentnik

Autor: Kristjan Ojang • 26. august 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Rakvere linnas valitseb büroopindade üleküllus ning võrreldes mõne aasta taguse ajaga on ruutmeetri hind tunduvalt langenud. Samal ajal on suhteliselt raske leida kaasaegset kontorit.

Rakvere kesklinnas võib üürida kontoripinna soodsalt. Kunagi olulisemate kaubanduskeskuste sekka kuulunud Tsentrum seisab sellest hoolimata pooltühjalt.
Autor: Kristjan Ojang

Viimaste aastatega on Rakvere äripindade üürihinnad langenud, tõdeb Uus Maa Kinnisvarabüroo Virumaa juhtiv konsultant Margus Punane. "Kui veel kolm-neli aastat tagasi küsiti kesklinna äripindadel ruutmeetri eest 10-12 eurot, mõni pani sellele veel käibemaksugi otsa, siis tänaseks on hinnatase kukkunud 7-8 euro peale," tõdes ta.

Üks põhjus, mis äripindade hinnad alla viis, on suurte ettevõtete lahkumine. Näiteks ei ole Rakveres enam Danske panga kontorit, samuti on kontoripindadelt lahkunud Eesti Energia, Luminor ja mitmed kindlustusfirmad, oluliselt on kontoripinda kokku tõmmanud Swedbank.

"Mehitatud pindasid on koguaeg vähemaks jäänud, mis toob äripindade turule juurde vakantsi juurde. Teenused liiguvad üha enam internetti, on ju võimalik notaritehinguidki distantsilt teha, laenu ja liisingut taotleda jne.," selgitas Punane.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!