• 14.09.21, 13:11

Metsarahva päev avab tee rohelisse kulda

Sel laupäeval toimub esmakordselt üle-eestiline Metsarahva päev, kus metsaomanikud tutvustavad ja lubavad kolada oma metsades, uksed avavad metsa- ja puidutööstusettevõtted. Päeva jooksul saab Lääne-Virumaal ja selle ümbruses osa võtta rohkem kui kümnest sündmusest.
Metsarahva päeval saab külastada Viru-Nigula vallas asuvat haavapuitmassi tehast Estonian Cell.
  • Metsarahva päeval saab külastada Viru-Nigula vallas asuvat haavapuitmassi tehast Estonian Cell. Foto: Arno Mikkor
Metsarahva päeval saab Lääne-Virumaal külastada Estonian Cell tehast. Estonian Cell puitmassitootmise tehas asub Kundas, tunnine retk algab kell 10 ja 11.30.
Uksed on valla ka Varangu külas asuval Mäehansu talul, kus retkele oodatakse inimesi kell 10 ja 12.
Mäehansu talus on avatud metsakasvatuspraktikat tutvustav rada talu juures. Raja pikkus on kilomeeter ja läbimiseks kulub kuni 1,5 tundi. Talu tootmissuunad on lamba- ja kitsekasvatus, metsandus, käsitöö ja majutusteenus. Mäehansu talus on 270 lammast ja 50 kitse.
Talul on kasutada 67 hektarit rohu- ja 110 hektarit metsamaad. 2018. aastal pälvis talu parima metsamajandaja tunnustuse.
Naabrite juures toimuvad Narva-Jõesuus ekskursioonid puitarhitektuuri teemal, Toila vallas võtavad inimesi vastu kohalikud jahimehed ja Alutaguse rahvuspargis ootavad külalisi mitmendas põlvkonnas metsakasvatajad, et tutvustada külalistele metsaelu- ja olu.
Külastajatele on avatud Avinurme Puiduait ja Jõgevamaal asuv Luua Metsanduskool, mis päeva puhul pakub lausa nelja erinevat üritust.
Kõik päeva jooksul toimuvad üritused on külalistele tasuta. Päeva jooksul saab üle vabariigi osa võtta ligi 50 sündmusest.
Luua Metsanduskooli direktor ja Eesti Metsaseltsi president Haana Zuba-Reinsalu rääkis, et tänapäeva ühiskonna pilk on pingsalt suunatud metsa poole, sest seal peitub suur väärtus praeguste ja tulevaste põlvkondade jaoks. "Eestis on olemas terved perekonnad, kelle eesmärgiks on olnud meie metsade hoidmine ja kasvatamine, ning koos päeva korraldajatega töötame taas selle nimel, et metsa hoidmise tööd teadvustada ja au sisse tuua,” ütles Zuba-Reinsalu.
Metsarahva päeva kohta leiab infot SIIT.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele