Tallinnas saab näha haruldasi fotosid Kunda raudteest

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 25. oktoober 2021
Jaga lugu

Kolmapäeval, 27. oktoobril kell 16.00 avatakse Tallinna Tehnikaülikoolis fotonäitus „Kunda ajalugu klaasnegatiividel”.

Autor: Kunda linna arhiiv

Tegemist on mõned aastad tagasi Kunda linna arhiivist avastatud 262 klaasnegatiiviga, mis on enamikus seni avalikkusele tundmatud. Leitud fotod pärinevad perioodist 19. sajandi viimane veerand kuni 1930ndad aastad, andes ülevaatliku pildi Kunda asulast, mõisast, tsemendivabrikust tema karjääride ja raudteedega, sadamast. Ning loomulikult inimestest.

Ajaloolane Uno Trumm valis nende hulgast esindusliku valiku nüüdse näituse jaoks. Kundas tsemendi tootmise alustamise 150. aastapäeva tähistav näitus valmis AS-i Kunda Nordic Tsement ja Viru-Nigula Vallavalitsuse koostöös.

Fotonäituse „Kunda ajalugu klaasnegatiividel” avamine toimub kolmapäeval, 27. oktoobril kell 16.00 TalTechi peahoones ning on seal nähtav kuni 1. detsembrini. Edasi liigub näitus Rakverre ning Kundasse.

Ole teemaga kursis! Telli oma e-postile teavitus, kui ilmub lugu just sellel teemal:

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!