Riigiteede erirežiimi pikendati, endiselt on soovitus liiklemist vältida

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 30. jaanuar 2022
Jaga lugu

Transpordiamet pikendas kogu Eestis riigimaanteedel laupäeval kehtima hakanud rasketest ilmaoludest tingitud erilist hoolderežiimi pühapäeval kella 18ni ning soovitab inimestel liiklemist võimalusel vältida.

Riigimaanteedel kehtinud erilist hoolderežiimi pikendati pühapäeval kella 18ni.
Autor: Transpordiamet

Kõige raskem on olukord Lääne- ja Ida-Virumaa kõrvalmaanteedel.

Laupäeva õhtul fikseerisid ilmajaamad tuulepuhangud kuni 20 m/s koos tugeva tuisu ja lumesajuga. Teedele tekkisid tuisuvaalud, mille eemaldamine hooldesõidukite poolt on olnud aeganõudev tegevus maha sadanud suure lumekoguse tõttu. Rasketest ilmaoludest tingitud eriline hoolderežiim tähendab, et teehooldajatel kulub hooldetöödeks rohkem aega kui tavaoludes.

Olukord liikluses on jätkuvalt keeruline. Torm on küll vaibunud, kuid sadu jätkub valdavas osas Eestis vihma ja lörtsina, ida pool lumena.

Põhimaanteed on üle Eesti valdavalt lumised, lõiguti sõidujälgedes puhtad. Teed on kaetud sulast tingitud lumepudruga, mis muudab teeolud väga raskeks. Lääne-Eestis on teed paiguti vihmasaju tõttu lumest sulanud ning teekatted märjad. Kuna teetemperatuurid on valdavalt miinuses, siis libeduseoht püsib jätkuvalt kõikjal suur. Pärastlõunal läheb temperatuuri langedes sadu põhja poolt alates uuesti üle lumeks ning tuul tugevneb uuesti.

Jätkuvalt on raskete ilmaolude tõttu paljud riigiteed väga lumised või kitsamalt lahti lükatud kui tavapäraselt. Liiklejad on kõikjalt on teatanud teedest, mis on lume tõttu läbimatud. Palju on tulnud teateid kõrvalmaanteedel lumme kinni jäänud sõidukitest. Lumistel teedel liigeldes tuleb kindlasti arvestada oma sõiduki võimetega. Üle Eesti on tulnud teateid ka teedele kukkunud puudest väiksematel teedel.

Transpordiamet kehtestas rasketest ilmaoludest tingitud erilise hoolderežiimi kõigil Eesti riigimaanteedel laupäeval alates kella 22st ning pikendab seda kuni pühapäeval kella 18-ni.

Transpordiamet soovitab praeguste ilmaoludega liiklemist vältida. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuisusel maanteel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida möödasõite.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!