Elu ägeda müeloidse leukeemiaga, Kairi lugu

Autor: Eesti Leukeemia- ja Lümfoomihaigete Liit • 8. veebruar 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Milline on elu ägeda müeloidse leukeemia haruldase alamvormiga, mis veel ca 50 aastat tagasi lõppes keskmiselt nädal pärast diagnoosimist surmaga? Mida tähendab raviteekond ning mis on sel teekonnal toeks? Loe ja vaata Kairi patsiendilugu.

Kairil avastati 2020. aasta mais äge müeloidne leukeemia.
Autor: Tuuli Seinberg

Kairi on 36aastane ja varem töötas ta raamatukoguhoidjana. 2020. aasta maikuu lõpus avastati tal äge müeloidne leukeemia (ÄML). Täpsemalt öeldes selle haruldane alaliik, mis veel ligikaudu viiskümmend aastat tagasi lõppes umbes nädal pärast diagnoosimist surmaga. Kairi on aga ka aasta hiljem täitsa alles.

Kairi haigus diagnoositi juhuslikult, kui ta läks ühe teise teema pärast EMOsse, kus tehti vereproov. Proovi vastustega tagasi tuldi aga kahvatute nägudega, selgitades, et midagi on väga valesti ja vajalik on veel proove võtta. Kairi pandi haiglasse, kus ta viibis poolteist kuud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!