Kadrina sauna aastane puudevaru sai kahe tunniga tehtud

Autor: Andres Pulver • 8. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kui ametis on pea veerandsada meest ja korralik tehnika, piisab enam-vähem täpselt kahest tunnist, et 24 tihumeetrit kolme meetri pikkuseid palke laias laastus 40 ruumiks saunapuudeks tükeldada.

Kadrina saunaklubi mehed tööhoos.
Autor: Andres Pulver

Kadrina saunaklubi president Ülo Kais võttis viimase lõhkumismasinast tulnud halu täna kell 12.13. „Kell kümme alustasime, aga poole peal tegime väikese pausi ka, nii et võib öelda, et täpselt kaks tundi tööaega kulus,“ sedastas Kais.

Küttepuud tõi kohale RMK. „Tänavu on ilusamad puud kui mullu,“ nentis saunaklubi prsident. Ja puud saadi veel suhteliselt hea hinnaga, mis aga järgmisel aastal hind on, ei oska keegi ennustada. Kais arvas, et ega saun selle pärast kütmata jää.

Aga puid kulub sauna kuumaks ajamiseks omajagu. Kui kodumajapidamises saab ühe ruumiga päris tükk aega hakkama, siis saunas kulub ühe kütmiskorraga keskmiselt kolmveerand ruumi puid. Külmal talvel rohkemgi, kevadel-sügisel vähem.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!