Armastatud koorijuhti meenutatakse kontserdiga tema sünnikodu õuel oleval haual

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 18. juuli 2022
Jaga lugu

Laupäeval oleks legendaarne koorijuht professor Kuno Areng saanud 93-aastaseks. Eesti muusikaelus oli Kuno Areng rahva hulgas armastatud ja austatud koorijuht väga pikki aastaid. Alates 1965. aastast oli ta korduvalt laulupidude üldjuhiks.

Kuno Areng on maetud oma sünnikoju.
Autor: Heiki Koov/monument.ee

Pikkadel tegutsemisaastatel oli Kuno Areng viljakas pedagoog, kelle käe alt on võrsunud terve rida tunnustatud koorijuhte ja dirigente, nende hulgas Toomas Kapten, Elo Üleoja, Laine Randjärv, Indrek Vijard, Olari Elts, Lauri Sirp, Risto Joost, Peeter Perens junior, Veronika Portsmuth ja paljud teised.

Kuno Arengu tegevus on tunnustust pälvinud mitmel korral – lisaks tema juhatatud kooride võidukatele esinemistele ja dirigendipreemiatele rahvusvahelistel konkurssidel on teda autasustatud ka riiklike preemiatega.

Kindlasti ei tea paljud meie hulgast, et armastatud koorijuht on sündinud Järsi külas, Tapa vallas. Ka viimne puhkepaik on tal oma abikaasa kõrval sealsamas, isa istutatud tamme all kodumullas.

Seotud lood

Legendaarse koorijuhi sünniaastapäeval, 23. juulil kell 12 toimub tema kodukülas Järsil, viimse puhkepaiga juures mälestusüritus. Laulab ühendkoor Lehtse kammerkoori, kammerkoori Solare, Võhma segakoori ja Kadrina segakoori lauljatest.

Koorijuht Hirvo Surva on öelnud: “See jälg, mille Kuno Areng on jätnud meie koorimuusika maastikule, on väga sügav. Ta oli tõeline Eesti mees, kes hoolis oma emakeelest ja kodumaast. “

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!