Kirjamehest poliitikut ikkagi ei saanud

Autor: Andres Pulver • 6. august 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kirjanikud on ikka ja jälle poliitikas häälepüüdjate rollis olnud ja nad on ka riigikogusse valituks osutunud, kuid kui mõni erand välja jätta, pole nad parlamenditööst eriti huvitatud olnud.

Otto Münther.
Autor: Eesti Kirjandusmuuseum

1921. aastal pääses riigikogusse Rakvere tütarlaste gümnaasiumi loodusloo õpetaja sotsialist Otto Münther. Natuke aega ta seal istus, aga juba mõne kuu pärast loovutas ta oma koha.

Otto Münter (ise kasutas ta pea alati nimekuju Otto H. Münther, ehkki teist eesnime tal polnud) sündis 6. augustil 1864 Järva-Jaani kihelkonnas Kuksema veski möldri Hindrek Münteri pojana.

Aastal 1867 siirdus pere Venemaale Oudova maakonda, kus Hindrek Münter oli rentinud suurema maatüki, kuus aastat hiljem tuldi aga pärast rendiaja lõppu Eestisse tagasi ja pereisa ostis tuuleveski Tamsalu külje all Alupere külas ning rentis veski juurde kuuluva talukoha.

Otto oli Venemaal kolm kuud koolis käinud ja oma korralikku kooliteed alustas ta alles 1879. aastal 15-aastasena Ambla kihelkonnakoolis.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!