Berliini Trahter protestib täna kõrge elektrihinna vastu

Autor: Aivar Hundimägi • 17. august 2022
Jaga lugu
Berliini Trahter kõrge elektrihinna protekstiks kuuma toitu õhtul 18.00-19.00 külastajatele ei paku.
Autor: Marianne Loorents/Scanpix/Virumaa Teataja

Seoses järjekordse elektrihinna rekordiga otsustas Berliini Trahter täna tunniks ajaks pliidid ja ahjud välja lülitada ning sooja toitu mitte pakkuda. Ajutiselt otsustas uksed sulgeda ka burgerirestoran Grillers

"Tänased eletrihinnad viitavad selle, et varsti on vaja restoranidest elekripliidid ja ahjud välja visata ning üle minna taas vanaemadeaegsetele puupliitidele. Seoses tänaste hullumeelsete elektrihindadega me täna kella 18.00-19.00 sooja toitu teile pakkuda kahjuks ei suuda," teatas restoran oma klientidele.

Restoran on küll avatud, kuid sel ajavahemikul pakutakse ainult salateid, magustoite ja jahutavaid jooke.

"Anname sellega teada oma rahulolematusest ja protestime sellisel viisil Nord Pooli röövelliku hinnastamissüsteemi ja Eesti Vabariigi suutmatuse vastu, kaitsta oma kodanikke vereimejalike energiakaanide eest. Kuigi tänase päeva keskmine elektrihind on samuti üle mōistuse kōrge ja restoran oleks mõistlikum kinni hoida, siis alates 19.00 avame taas kuuma köögi. Vabandame ebamugavuste pärast ja loodetavasti mõistate meid," seisab restorani tehtud avalduses.

Koolitaja kutsub voolu välja lülitama

Ka IT-koolitaja Henn Sarv kutsub inimesi ja ettevõtteid protestima tänase kõrge elektrihinna vastu. "Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta," kirjutas Sarv enda Facebooki ajajoonel.

"Ei tule maksta täna 4000 eurot MWh eest! Meil on siin proovitud igasuguseid a la viime maksud Lätti. Ometi on järgmine palju lihtsam. Kõik, kel on börsihinnaga pakett (loe börsi tunnihinnaga - osad siiski veel börsi keskmise päevahinnaga), peaksid täna [teisipäeval, 17. augustil - toim] ]kell 18 elektri välja lülitama ja pärast kella 19 tagasi. Nii suured tarbijad kui väikesed kodud. Ja muidugi need, kellel see on võimalik.

Ka trammid-trollid võiks selleks ajaks seisma panna (kohalik võim - kus on su julgus?). Leppida kokku, et poed sel ajal ei müü, kui võimalik. Tunnine katkestus on mõne majapidamise jaoks ju nii tavaline ja üleelatav.

Mõttetu hinnaga elektrit EI PEA ostma," ütles Sarv.

Seotud lood
Burgerirestoran Grillers otsustas samuti täna uksed ajutiselt sulgeda.
Autor: Grillers

Grillers: raske on

Mullu detsembris kõrge elektrihinna vastu 1,5 päevaks uste sulgemisega protestinud burgerirestorani Grillers omanik Aivo Timm ütles, et ka nemad otsustasid täna panna kõrge hinna ajaks uksed kinni.

Timmi sõnul on võrreldes eelmise aasta lõpuga praegu olukord veelgi keerulisem ning Rakvere toitlustusasutustel on raske. "Praegu ei ole me veel otsustanud äri lõpetada, kuid see võimalus on endiselt laual, kui olukord läheb veelgi keerulisemaks," lisas ta. Ühe võimalusena on Grillers mõelnud näiteks talvel tegevuse peatamist, aga mingit otsust pole veel tehtud.

Talvel uste sulgemisele on mõelnud ka näiteks hotelli Wesenbergh juht Andres Ots. Tema ja teiste Rakvere hotellide kommentaari käesoleva suve tulemuste kohta saab lugda artiklist "Üritused toidavad Rakvere hotelle hästi".

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!