Tööminister: inflatsioonimiinust tuleb taluda solidaarselt

Autor: Andres Pulver • 16. september 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Peep Peterson.
Autor: Raul Mee

Tervise- ja tööminister Peep Peterson rääkis Vihulas toimuval valitsuse väljasõiduistungil, et ka ettevõtjatel on lootus energiatoetusele.

Miks valitsus korraldab taolisi igaaastaseid kahepäevaseid väljasõiduistungeid ja just Lääne-Virumaale?

Ju see kant meeldib, õhustik on siin nii paganama hea. Viimastel nädalatel on valitsuses pinged kasvanud, sest kõigil on vaja oma kõige tähtsamad asjad ära teha. Kui tehakse kenas ümbruses hoogtööd, aitab see võib-olla paremini kokkuleppele saada.

Kui varem oli taoline kokkusaamine riigi eelarvestrateegia arutamiseks kevaditi ja järgmise aasta eelarve arutamiseks sügiseti, siis koroona ajal toodi ka eelarvestrateegia arutelu sügisesse. Nii et topelt pinged.

Elektri universaalteenus sai seaduse jõu ja eraisikul läheb elu natukenegi kergemaks, aga mis saab ettevõtjatest?

Ma liiga optimistlik ei ole, et universaalteenus kellegi elu väga palju kergemaks teeb. Mõned asjad olid meil jutuks, mida teha tuleks. Et ise energia hinda kontrollida, tahame NordPooli reegleid muuta. Lisaks sellele, et me ütleme, kui palju energiat turule pakutakse, võib hakata ka turule säästu pakkuma.

Ehk et mõni suur tarbija vaatab, et hind on liiga kõrge ja teatab, et loobub tarbimisest ja sellega kaasneb rahaline hüvitis. See võiks väga kõrged hinnad tagasi alla tuua ja ettevõtetel tekib kasu elektri tarbimata jätmisest.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!