Rakvere teater valmistub jõuludeks

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 18. oktoober 2022
Jaga lugu
Lugemisproovis Margus Grosnõi, Tarvo Sõmer, Grete Konksi, Helen Rekkor, Tiina Mälberg ja Anneli Rahkema. Foto autor Helen Solovjev.

Rakvere teatris algasid muusikalise koguperelavastuse "Lohe linna all" proovid. Lavastus põhineb ukraina muinasjuttude motiividel. Esietendus toimub 10. detsembril.

Autor-lavastaja Helen Rekkor viib vaatajad erinevaid visuaalteatri mänguvahendeid kasutades rändama nii botaanikaaeda kui metsa ja külasse. Sealsed elanikud on hädas õela ja pahatahtliku lohega, kes tekitab pingeid ja külvab kõhedust.

„Lavastusse on valitud ukraina looma- ja imemuinasjutud, mida publikul võiks olla huvitav eesti pärimusega võrrelda, kus on rõhuasetused ja milline on moraal,” jagab lavastaja. Lisaks muinasjuttudele kasutab lavastuse dramaturgia ka spetsiaalselt loodud algupärandit. „Raamjutustus on kirjutatud just selles ajas ja ruumis, arvestades globaalset olukorda ning mõeldes nendele näitlejatele,” kirjeldab Rekkor.

Lavastust on oodatud vaatama nii päris pisike teatrikülastaja kui ka täiskasvanu, kes alltekste tõlgendades leiab puutepunkte praegu ühiskonnas toimuvaga.

Lavakujunduses lähtutakse taaskasutuse põhimõtetest. Kunstnik Jaanika Jüris kombineerib teatri ladudes olemasolevatest dekoratsioonidest ja kostüümidest maailma, milles muinasjutud ning lavareaalsus põimuvad ja teineteist täiendavad.

Lohe saabumiseni saab aega sisustada meisterdades lohebeebide lastetuppa laheda ja lahke lohe munasid, mis leiavad koha lavastuse juurde kuuluval temaatilisel jõulumaal. Kodus pere seltsis või koolis klassikaaslastega meisterdatud munad veereta, saada või tassi teatrimajja 13.novembriks (aadress Rakvere Teater, Fr. R. Kreutzwaldi 2a, Rakvere, 44314 Lääne-Viru maakond).

Lavastuses mängivad Margus Grosnõi, Tiina Mälberg, Anneli Rahkema, Tarvo Sõmer ja Grete Konksi (külalisena).

Esietendus 10.detsembril Rakvere teatri suures saalis, lavastust mängitakse 21.detsembrini vaid Rakveres.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!