Rakvere fotograaf teeb keemiast kunsti

Autor: Andres Pulver • 13. jaanuar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Janek Lass mikroskoobi taga järjekordset pilti välja võlumas.
Autor: Erakogu

Aspiriin on pisike ümar kettake ja sidrunhape valge pulber. Aga kas ikka on? Rakvere fotograaf Janek Lass näitab oma piltidel nende ainete sootuks teistsugust ja märksa värvikirevamat palet.

Pildistamiseni jõudis Janek täismehena. 2011. aastal oli perre sündimas esimene tütar ja õnnelik isa leidis, et lapsukese sirgumist oleks vaja jäädvustada.

„Mõtlesin, et ostan vägeva kaamera ja teen vägevaid pilte,“ meenutas ta. Õige pea selgus aga kurb tõsiasi – kaamera ise ikka pilte ei tee, selleks on omajagu oskusi vaja.

Nii tuli hakata fotograafia saladusi tudeerima. Enamasti omal käel, ehkki ühel kursusel Janek siiski käis.

Esialgu pildistas ta suhteliselt valimatult kõike, ennekõike aga loomulikult lapse sirgumist. Aga kaamera oli igal pool kaasas ja klõpsud käisid. Tasapisi hakkasid aga tekkima teistmoodi piltide tegemise huvid.

Nii tagus ta pudeleid puruks ja püüdis jäädvustada nn high speed photography stiilis klaasikildude lendu, samuti püüdis ta piltidele veetilkade „plahvatusi“ maandumisel. Samuti on ta teinud uhkeid pilte oma koduloomadest.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!