Rahvatantsijad kogunesid Kadrinas

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 28. märts 2023
Jaga lugu
Nädalavahetusel kogunes Kadrinas 300 rahvatantsijat üle Eesti.
Autor: Martin Piir

Nädalavahetusel kogunes Kadrinasse iga-aastasele rahvatantsuasmblite kogemuspäevale 300 rahvatantsijat üle Eesti.

Tantsijate endi seas kutsutakse üritust ka “Lihaselõdvestuseks”, sest päeva eesmärgiks on lisaks kohaliku kogukonnaga tutvumisele ja omavaheliste kogemuste vahetamisele ka rahvatantsuväliselt mõnusalt ühist aega veeta.

Päeval võis Kadrina peal kohata umbes 15-liikmelisi meeskondi, kes alevi peal orienteerudes pidid täitma erinevaid ülesandeid. Muuhulgas tutvuti Virumaa pärimustantsudega, pandi viktoriinis proovile teadmised Tarvanpää ja Virumaa kohta, kuid arendati ka meeskonnavaimu ja nutikat meelt.

Päev kulmineerus Kadrina huvikeskuse saalis eelnevalt ette valmistatud etteastetega, mille teemaks oli seekord Eurovisioon. Nii sai laval näha silmipimestavat tantsusõud ja ekstravagantseid etteasteid.

Ürituse korraldajaks oli rahvatantsuansambel Tarvanpää ja seda toetas Kultuurkapitali Lääne-Virumaa ekspertgrupp.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!