Maa-aluse Rakvere saladused

Autor: Andres Pulver • 30. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Tuletõrje aiast tuli mitme kaevamise puhul välja võlvistikke ja inimluid.
Autor: SA Virumaa Muuseumid

90 aastat tagasi käisid Rakvere linnuses väljakaevamised ja sealt leiti mitu sissevarisenud käiku ja keldrit, mis linnarahvas palju elevust tekitas.

1933. aasta 30. märtsi ajaleht Virulane võttis kokku selle, mida varasematel aastatel tehtud kaevetööd mujal linnas „allmaailma“ kohta päevavalgele olid toonud.

„Mitte ainult Rakvere lossi alune pole õõnes, vaid õõnes on ka linna alune. Sest rida maa-aluseid käike, mis lossist algavad, viivad linna alt läbi. Peale selle peab linna all käike olema, mis algasid raekojast, kloostrist ja mõnest teisest hoonest. Sest keskajal ehitati kõigist sarnastest hoonetest maa-alused käigud.

Peale käikude peab linna all kahtlemata olema ka suuremaid keldreid. Sest 1508. aastal ja Põhja sõja ajal tehti linn maatasa. Loomulik, et endised kloostri, raekoja, gilditoa ja kirikute keldrid on nüüd maapõues peidus.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!