Mõdriku-Roela maastikukaitseala naabruses käivad raietööd

Autor: Rahel Lepp • 13. aprill 2023
Jaga lugu
Keskkonnateadlik lugeja andis teada raietöödest Mõdrikul. Asjaolude kontrollimisel selgus, et raietööd ei käi mitte Mõdriku-Roela maasikukaitsealal, vaid erametsas ja tegevus on seaduslik.
Autor: Erakogu

Lääne-Virumaa Uudiste lugeja tundis muret, miks käivad metsalangetustööd Mõdriku-Roela maastikukaitsealal. Asja uurimisel selgus, et puid langetatakse siiski kaitsealast eemal asuvas metsas, mis kuulub erakätesse.

Tähelepanelik lugeja andis toimetusele teada, et Mõdriku-Roela maastikukaitsealal vinguvad saed ja tõi välja ka raietööde asukoha Mõdriku-Saueaugu teel, Mõdriku poolt sõites enne kõrgepingeliine. Kirjutaja avaldas nördimust, et ei peeta kinni kaitse-eeskirjast ja soovis teada saada, kas tõesti Riigi Metsamajandamise Keskus (RMK) on saed käima tõmmanud. „Täna see maastikukaitseala, homme järgmine. Mida kelle eest seejuures üldse kaitstakse?“ küsis lugeja.

Arupärimisel keskkonnaametilt saime rahustava vastuse, et metsalangetustööd käivad siiski kaitsealast mõnevõrra eemal asuvas metsas. „Tegemist on erametsaga ja metsaregistri andmetel on raieteatised võetud kahele eraldisele,“ vahendas RMK kommunikatsioonispetsialist Kristiina Viiron.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!