Laila Talunik tahab ministri nõunikuks olemise järel puhata

Autor: Andres Pulver • 24. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Laila Talunik nn superministeeriumi galeriis.
Autor: Airi Kaunissaare

Tervise- ja tööministri nõuniku ametist priiks saanud Laila Talunik loodab suve nautida ja puhata ning ülepeakaela uut töökohta otsima ei torma. Eile õhtul oli ta hoopis Vallimäel aitamas naiskodukaitsjatel sinilillemärke müüa ja nii heategevuseks raha koguda.

Talunik ütles, et ootab töötukassa otsust. "Tahaks loota, et tuleb selline vastus, mis võimaldab suvel rahulikumalt võtta ja puhata," sõnas ta. Nõuniku ametist lahkumise eest sai ta ühekordset hüvitist 3525 eurot.

Naine rääkis, et Tallinna vahet sõitmise tõttu on jäänud paljud asjad unarusse, näiteks Andja veski, mis tema perele kuulub. "Seal on vaja toimetada, aga ma ütlesin mehele, et kui see veski on seal aastakümneid seisnud, siis võib vahepeal aasta seista küll," kõneles Talunik. Mai alguses korraldab ta Andja veskis talgupäeva.

Laila Talunik kuulub mitme mittetulundusühingu juhatusse ning ta lubas nüüd nende töösse senisest rohkem panustada. Näiteks Rakvere majaomanike seltsis, mis on uuenemas ja kannab juba Rakvere linnakodanike seltsi nime.

Aga üldiselt tahaks ta rahulikult aega veeta ning minna pikemalt Saaremaale, kus tema vanematekodu.

"Ja loomulikult jätkan oma tööd Rakvere linnavolikogus," lisas Talunik. Sotsiaaldemokraadid, kelle ridadesse ta kuulub, on Rakveres küll opositsioonis, kuid endise abilinnapea sõnul on Rakveres poliitkultuur selline, et ka opositsiooni häält võetakse kuulda ning sellega kohati ka arvestatakse.

"Olen aktiivne kodanik ja kui kuhugi kutsutakse, siis nüüd on mul rohkem võimalusi "jah" öelda," märkis Laila Talunik.

Naine meenutas, et kui talle mullu suvel tehti pakkumine tervise- ja tööministri nõunikuks hakata, konsulteeris ta erakonnakaaslase ja sõbranna Kairit Pihlakuga, kel vastav kogemus varasemast olemas.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!