Teadlane Liisa Puusepp tegi kaks aastat tagasi karjääripöörde

Autor: Rahel Lepp • 20. mai 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Mai on Lääne-Virumaa Uudiste sünnipäevakuu ja sel puhul teeme kuu jooksul juttu "eakaaslastega" ning uurime, kuidas neil see aeg möödunud on. Riigigümnaasiumi direktor Liisa Puusepp tänavu 18. veebruaril koolis toimunud linnavalitsuse vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtul.
Autor: Kalev Lilleorg

Rakvere riigigümnaasium direktor Liisa Puusepp otsustas peale 20 aastat teadlasekarjääri teha elus kannapöörde. „See oli elu muutev tehing,“ kinnitas Liisa täna, kaks aastat peale uude ametisse astumist.

„Selliseid asju nagu riigigümnaasiumi direktoriks hakkamine ei saa ette planeerida, küll aga olin mõnda aega mõelnud ülikoolist äratulekule,“ rääkis pikka aega Tallinna Ülikooli ökoloogia keskuses teadlasena töötanud Liisa. Ühe ettevalmistusena kannapöördeks omandas naine haridusteaduskonnas magistrikraadi loodusteaduste mitme aine õpetaja erialal ja 2021. aasta kevadel gümnaasiumi direktoriks kandideerides oli kraad juba käeulatuses

Miks otsustas tippteadlane jätta teaduse? „Mind hakkas häirima teadustöö rabedus,“ rääkis Liisa. „Teadusmaailmas on väga suur konkurents, töö toimub projektist projektini, ja iga järgmise projekti jaoks tuleb ise rahad sisse tuua, mistõttu väga suur osa ajast kulub projektide kirjutamisele, mis suure tõenäosusega rahastust ei saa, sest konkurents on nii tihe. Koguaeg tuleb tõestada, et oled hea teadlane,“ kirjeldas Liisa, mis teda lõpuks veidi väsitama hakkas. Tõuke uue sammu astumiseks andis ka töö keskkonnaministeeriumis keskkonnateadlikkuse nõunikuna.

„Kui nägin kuulutust, kus korraga otsiti direktoreid lausa kuue riigigümnaasiumi jaoks, otsustasin end proovile panna, ja kuna olen Haljalast pärit, jäi silm pidama Rakvere riigigümnaasiumi peal,“ meenutas naine kahe aasta taguseid sündmuseid.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!