Külm dušš päikesepaneelide omanikele: elektri hind kukkus miinusesse

Autor: Jaan Martin Raik • 23. mai 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Raivo Hein sai loa uue päikesepargi rajamiseks, mille kohta investor hetkel ka pakkumisi võtab, et järjekorras juba viies park püsti panna.
Autor: Liis Treimann

Kui eelmisel aastal kiideti kõrge elektri hinna juures päikesepaneelide paigaldamist ning miinuses elektriarveid, siis pühapäeval tuli päikesepaneelide omanikele halb üllatus, kui elektri hind miinusesse kukkus.

Laupäeval ja pühapäeval oli päikeselise päeva tulemusena nõudlust vähem ja pakkumist rohkem, mis viis elektri hinna mõlemal päeval väikesesse miinusesse. Kui laupäeval oli elektri hind alla nulli ühest kolmeni päeval, siis pühapäeval oli hind nulli ligidal ja alla selle lausa kümnest hommikul kuni viieni õhtul ning madalaim tase oli –1,11 eurot MWh kohta. See aga tähendas, et päeval päikesepaneelidega energiat tootnud inimene maksis võrku müügil hoopis ise peale.

See tuli päikesepaneelidega elektritootjatele üllatusena ning ka ettevõtja ja investor Raivo Hein imestas, et ei ole kunagi varem nii teinud, nagu pühapäeval sai tehtud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!