Vaata, kes on suutnud kasumit kasvatada või maadleb hoopis kahjumiga

Autor: Aivar Hundimägi • 14. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
2018. aastal oli Oleg Grossile kuuluv OG Elektra maakonna ettevõtete seas kasumi suuruse osas kolmandal kohal. Pärast seda on aga OG Elektra olnud konkurentsitult kõige suuremat kasumit teeninud Lääne-Virumaa firma.
Autor: Sten Semjonov

Lääne-Virumaa suurimatest ettevõttest 295 lõpetas eelmise aasta kasumiga ning 62 jäi kahjumisse, selgub Lääne-Virumaa Uudiste ja Äripäeva infopanga kord kvartalist koostatud maakonna konkurentsiraportist.

Kasumiga lõpetanud ettevõtetest omakorda 158 suutis eelmisel aastal teenida suurema kasumi kui 2021. aastal. 35 ettevõtte kasum oli üle miljoni euro.

Arvuliselt tegutseb kõige rohkem kasumiteenijaid tootmises ja tööstuses, järgneb põllumajandus ning kaubandus.

Kõige rohkem kasumit teenivaid firmasid on registreeritud Rakvere linna, järgnevad Rakvere, Väike-Maarja ja Vinni vallad ning pingerivi edasine järjestus on Tapa, Haljala, Kadrina ja Viru-Nigula vallad.

Avaldame alljärgnevalt ülevaate maakonna suuremate ettevõtete viimasel viiel aastal teenitud kasumitest ja kahjumitest ehk ülevaate sellest, millised firmad on stabiilselt kasumit kasvatanud, kes on vahepeal pidanud leppima kahjumiga või kes pole suutnud tekkinud kahjumit kasumiks pöörata.

Edetabel on reastatud 2022. aastal teenitud tulumaksueelse kasumi alusel, iga lugeja saab aga reastada edetabeli ka varasemate aastate kasumite, tegevusvaldkonna või omavalitsuse järgi.

Artikli lõpus on ka teine tabel nendest ettevõtetest, kes pole veel eelmise aasta tulemusi avaldanud aga kelle varasemate aastate numbrid on teada.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!