𝐑𝐚𝐤𝐯𝐞𝐫𝐞 𝐭ä𝐧𝐚𝐯𝐮𝐧𝐞 𝐣õ𝐮𝐥𝐮𝐩𝐮𝐮 𝐬𝐢𝐫𝐠𝐮𝐬 𝐬𝐮𝐮𝐫𝐞𝐤𝐬 𝐏õ𝐫𝐬𝐚𝐧𝐚𝐞𝐫𝐮 𝐭𝐚𝐥𝐮𝐬

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 27. november 2023
Jaga lugu
Esmaspäeval püstitati Rakvere keskväljakule jõulupuu.
Autor: Kristel Mänd

Esmaspäeval jõudis Rakvere keskväljakule jõulunulg, mis kaunistab linna kogu pühadeaja. Kahar puu sirgus suureks Lääne-Virumaal Paasveres toreda nimega Põrsanaeru talus. 35-aastasel puul on kõrgust 12-13 meetrit ja see valiti välja viie laekunud pakkumise seast.

Linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Kerli Kõue sõnul vastas väljavalitud puu kõige paremini linna soovidele. „Kuna Rakvere on roheline linn ja me väärtustame jätkusuutlikkust, siis soovisime leida ideaalis sellise jõulupuu, mis oli oma kasvukohas juba ohuks ümberkaudsetele hoonetele ja vajas seetõttu niikuinii eemaldamist,” lisas Kõue pressiteate vahendusel.

Põrsanaeru talu pererahvas kasvatas oma nulgu kaks aastat esialgest kasvukohast 500 meetrit eemal Paasvere ristil. Uude majja kolides kaevati nulg suure kopaga välja ning võeti Põrsanaerule kaasa. „Aastaid kasvatati puud hoole ja armastusega, kuid kuna nulg kasvas elumajale ja kasvuhoonele liiga lähedal, oli ta juba liiga suureks sirgunud ning oleks niikuinii lähiajal maha võetud,“ jutustas keskkonnaspetsialist tänavuse Rakvere linna jõulupuu lugu.

Ta lisas, et pererahvas oli juba varem omakeskis arutanud, et puu vajab maha võtmist, kuid niisama langetada oli kahju. „Õige pea hakkas silma ka Rakvere linna jõulupuu otsimise üleskutse, nende nulg tundus sobiva suurusega oleva ja nõnda puu pakkumine meieni jõudiski,“ rääkis Kõue.

Lähipäevil seatakse puu piduehtesse ja sel pühapäeval, 3. detsembril kell 17 on kõik suured ja väikesed oodatud Jõulutulede süütamine Rakvere Keskväljakul, et tähistada üheskoos advendiaja saabumist ja süüdata linna jõulupuul tuled. Kohal on jõuluvanad ja jagatakse jõulutuld.

Rakvere keskväljakule toodi jõulunulg. Fotod: Kristel Mänd

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!