Tehisintellekt võib varsti viia börsikrahhini

Autor: Linda Eensaar • 11. detsember 2023
Jaga lugu
Tehisintellektiga põhjustatava krahhi eest hoiatas USA väärtpaberi- ja börside järelevalvega tegeleva komisjoni juhtGary Gensler.
Autor: AFP/Scanpix

Tehisintellekt võib lähima kümne aasta jooksul tekitada börsiturul finantskrahhi. Aga mitte sellel põhjusel, mida te eeldada võite.

Tehisintellekt tõesti võib paljudel inimestel töö võtta, mis võiks mõne arvates majandusele kehvasti mõjuda. Kuid on veel üks konkreetsem oht.

USA väärtpaberi- ja börside järelevalvega tegeleva komisjoni juht kardab, et tehisintellekt võib investorite seas tekitada terava karjakäitumise. Ja see viib finantskrahhini. Kuula täpsemalt saatest „Obskuurne majandus“.

Äripäeva raadio saade “Obskuurne majandus” on erinevaid veidrusi ja kurioosumeid kajastav ning silmaringi avardav meelelehutuslik lühisaade, mida on võimalik kuulata ka Lääne-Virumaa Uudiste tellijatel, kui nad on uudisveebi sisse loginud.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!