Erich Petrovits: ”Hingelt olen spordimees”

Autor: Rahel Lepp • 10. veebruar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Erich Petrovits möödunud aasta 10. detsembril vastu võtmas ESL Jõud Aasta tegija tiitlit.
Autor: Jaanus Lekk

Spordilembus ja finantsteadmised on kombinatsioon, mis Erich Petrovitsi edukalt läbi elu juhtinud on. “Ja kõik asjad on kuidagi õigel ajal juhtunud,” viskas Petrovits tehtule pilgu tagasi. Muretu läbi elu liuglemise asemel on mehel selja taga palju-palju tööd ja ka elu poolt ette veeretatud raskeid kive.

“Erich Petrovits (64) on sporditegelane, endine pangadirektor, Rakvere abilinnapea ja Kadrina vallavanem, olnud mitmete spordikeskuste juhataja, korraldanud spordi suurüritusi jne” – sellist uhket, kuid kuiva infot leiab internetist tema kohta palju. Kes madalat profiili hoidva mehe taga peitub, tuli aga järgi uurida. Petrovits näpistaski ühest oma tegusast päevast kaks tundi, et meenutada lapsepõlve, kooliaega, sõjaväest kõrvalehiilimist, tööelu ja pere kasvamist.

Tänase Kadrina patrioodi lapsepõlv möödus hoopis Raasikul, sest nagu nõukogude ajal kombeks, koliti sinna, kus oli tööd. “Minu vanemad said tööd Raasiku vildivabrikus, isa mehaanikuks ja ema juhatas praaktoodete väljanoppimist,” meenutas Petrovits lapsepõlve. Et praaktoodeteks olid ka normist paksemad vildid, olid Petrovitsil ja tema kolm aastat nooremal õel kogu lapsepõlve aja jalad soojas.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!