• 03.03.24, 15:09

Reket finantsvabadusest: selle poole ma ei pürgi

Just selliselt kirjeldab enda investeerimispõhimõtteid tuntud muusik ja investor Tom-Olaf Urb ehk reket, kes investeerimisele liiga palju aega ei kuluta. Elus on muudki teha.
Elus on muudki teha ja investeerimisele liiga palju aega kulutada ei ole tema eesmärk, kinnitab Tom-Olaf Urb ehk artistinimega reket.
  • Elus on muudki teha ja investeerimisele liiga palju aega kulutada ei ole tema eesmärk, kinnitab Tom-Olaf Urb ehk artistinimega reket. Foto: Raul Mee
“Mul on väga limiteeritud ajumaht, mis ma rahaasjadele tahan kulutada. Ma soovin teha teisi asju ja neid tahan ma väga hästi teha. Muusse ma palju energiat ei taha panna,” kirjeldab reket saates „Lavajutud“, miks ta eelistab indekseid kõigele muule.
Küsimusele, kuidas muusik enda investeeringuid visualiseerib, on elukutselisel sõnaseadjal vastus varnast võtta. “Ikka värvides: kui muutub punaseks, läheb õõnsaks. Roheliseks, siis rõõmsaks.”
Alati ei ole kõik muidugi rohelistes toonides olnud ja on ka ämbreid kolistatud, tõdeb reket. “Umbes neli aastat tagasi oli suur ühisrahastusbuum ja investeerisin Armeeniasse. Ühel hetkel avastad aga, et seal on kodsõda käimas. Kõike ei saa kontrollida, aga enam ma sinna raha ei paneks. Ehk tiksub tagasi,“ püüab reket optimistlikkust säilitada.
Loomingu kohta ütleb artist, et ei tee ja ei ole seda teinud raha pärast. “Raha tuleb ja läheb. See ei ole mingi teema.” Ka omaenda loomingut võtab mees investeeringuna. “Kuna ma olen üks peavooluartistidest, kes ei kuulu suure plaanifirma alla, siis kogu looming kuulub mulle. Kõik laulud ongi passiivsed investeeringud. Spotifyst, mis tilgub, tilgub mulle. Ma ei jaga fonoõiguseid.” Küsimusele, kui palju selliselt teenida saab on muusik vastates tõrges. “Ma olen privaatne inimene, aga ütleme, et x tuhat eurot kuus. Elab ära.“
Ka mõrsjale koti kinkimisest kui heast raha paigutamisest, esimestest investeeringutest ja raha emotsionaalsest väärtusest jagab reket mõtteid saates „Lavajutud“, mida Lääne-Virumaa Uudiste tellijad saavad mugavalt endale sobival ajal kuulata siit:
Reket finantsvabadusest: selle poole ma ei pürgi
00:00

Seotud lood

Uudised
  • 17.06.23, 06:00
Liina Randpere: noorena kolasin, nahkmantel seljas, mööda Rakvere keldribaare
Lääne-Virumaa Uudiste podcast „Viru Võnked“ portreteerib virulasi, kes on oma erialal teinud suuri tegusid nii Eestis kui ka välismaal. Kolmanda saate külaliseks on armastatud saatejuht Liina Randpere, kes viimastel aastatel on suurest teletööst kõrvale tõmbunud ja keskendunud kolme lapse kasvatamisele. Ometi on Liinal ka tööalaselt uued sihid ning juba sel aastal ootab ta järgmist läbimurret.
Kasulik
  • 03.02.24, 13:22
Näitlejad ja kirjanikud lõid rahamaailma ukse lahti
Märt Pius, Sass Henno ja Priit Loog jagavad oma lugusid
Investeerimine pole enam ammu vaid lipsuga börsi­maaklerite rida: rahatarkus on jõudnud ka kultuuri­tegelasteni. Oma raha kasvatamist võetakse kui tuleviku heaolu kindlustamist ning kes muu kui ikka igaüks ise peaks seda tegema, kõlab nende mõtetest.
Uudised
  • 31.01.24, 06:10
Tanel Padar: esimene miljon võib isegi oodatust kiiremini tulla
Muusik Tanel Padari edukas teekond investeerimismaailmas on näide, kuidas julgust kokku võttes ja tegutsema hakates võib eesmärgiks seatud miljoni oodatust lühema ajagagi kokku saada.
Uudised
  • 06.12.23, 09:31
Särav saatejuht kindlustab tagalat
"Olen teinud ka palju vigu"
Peamiselt meelelahutusmaailmast tuntud Kethi Uibomägi mõistis aastate eest, et munad ei tohi olla ühes korvis ei ettevõtluses ega finantsvallas. Täna tegutseb ta mitmel rindel ärimaailmas ja kindlustab tagalat investeerimisportfelli näol.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele