Raskes seisus Tapa vald kavandab mitmemiljonilist investeeringut

Autor: Andres Pulver • 1. märts 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Selline võiks Tapa keskväljak tulevikus välja näha.
Autor: Eskiis

Tapa vald läheb küsima raha Tapa linna keskväljaku rekonstrueerimiseks, opositsiooni hinnangul tuleks aga raskel ajal raha mujale, kasvõi Tapa linnatänavate remondiks kulutada.

Tapa vallavalitsuse arendusspetsialist Marko Teiva meenutas, et Tapa linna keskosa projektiga alustati juba 2019. aastal ning tänavu on viimaks tekkinud võimalus lisaraha saada Riigi Tugiteenuste Keskuse meetme „Kättesaadavad kvaliteetsed avalikud teenused“ alammeetmest „Avaliku linnaruumi arendamine“.

Teiva sõnul oleks maksimaalne taotletav summa 1,5 miljonit eurot ja ehituse eeldatav maksumus tänavu jaanuaris koostatud eksperthinnangu kohaselt umbes 3,5 miljonit eurot. Seega peaks vald ise omalt poolt lisama kaks miljonit eurot.

Arendusspetsialist avaldas teiste linnade kogemusele tuginedes lootust, et keskväljaku korda tegemine annab tõuke ka eraomanikele, et need oma kinnistud korrastaksid.

Pigem võiks panustada teedesse

Vallavolikogus opositsiooni kuuluvad valimisliidu Valgejõgi liikmed aga Tapa linnasüdame rekonstrueerimist ei toetanud. „Kui keskväljak on ilus ja tore, siis kaubamaja seal kõrval ei muutu kuidagi ilusaks,“ sõnas Tiiu Rosenberg.

Ta märkis, et kuna elab Tapalt eemal ja töötab küll Tapal, kuid teisel pool raudteed, siis satub kesklinna harva. Samas tõdes ta, et mistahes suunast kesklinna toovad tänavad on väga kehvas seisus ning pigem võiks raha kulutada hoopis nende korda tegemiseks.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!