Naabrite juures on ohus 650 töökohta. "Tuleb pikk kohtuasi"

Autor: Nikolai Andrejev • 21. aprill 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kiviõli Keemiatööstuse õlitehas on väikelinna suurim tööandja.
Autor: Kaupo Kalda

Kui Kiviõli Keemiatööstuse põlevkiviõlitehas ei täida järgmiseks aastaks keskkonnaameti nõudeid, peab see tegevuse lõpetama. Tehase direktor plaanib nõuded kohtus vaidlustada.

Seotud lood

Kuid isegi kui järgmisel aastal tehas kinni ei lähe, siis mõne aasta pärast on tehase põlevkivimaardla ammendunud. Selle laiendamine on aga keelatud.

Tehas kuulub Heiti Hääle AVH Grupp ASile (endine Alexela Varahalduse AS). Praegu on ohus umbes 650 otsest töökohta ja mitmed kaudselt seotud töökohad. Sealjuures on Kiviõli linnas vaid umbes 5000 elanikku ja kogu vallas umbes 8000.

Lisaks annab ettevõte linnale soojustust. Õiglase ülemineku fondist on eraldatud 5 miljonit eurot, et muuta Kiviõli keskküttesüsteem põlevkivist sõltumatuks – selle raha eest ehitatakse uus, suure tõenäosusega hakkpuitu kasutav „roheline“ katlamaja. Kui aga tehas pärast seda ikka kinni ei lähe, muutub linna kütteolukord absurdseks, kirjutas Äripäeva vene keelne väljaanne Delovõje Vedomosti.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!