Ööjooks muudab laupäeval Rakveres liikluskorraldust

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 27. mai 2024
Jaga lugu
Ööjooksu on Rakveres korraldatud 14 aastat järjest.
Autor: Martin Piir

1. juuni õhtul kell 22.00 stardib ligi 3000 harrastussportlast Eestist ja välismaalt Rakveres toimuvale ja järjekorras 14. Eesti Ööjooksule. See toob kaasa muudatused liikluskorralduses.

Stebby 5 ja Neptunas 10 km rada läbitakse 5 km pikkusel linnaringil, stardi ja finišiga Spordi tänavalt.

Seoses rahvaspordi ürituse läbiviimisega suletakse 1. juunil kell 8.00-24.00 Spordi tn (v.a spordikeskust teenindav transport). Kell 21.30 - 23.59 suletakse üldliiklusele (v.a operatiivsõidukid ja ühistransport) tänavad kogu jooksuraja ulatuses ja marsruudil: Spordi - Adoffi - Koidula - Vabaduse - Lembitu - Rägavere - Kungla - Seminari - Karja - Seminari - Kungla - Vabaduse - Karja - Tartu - Rahu - Kunderi - Pikk - Kooli - Spordi.

Tänavuse ööjooksu rada.
Autor: Rakvere Maraton MTÜ

Ürituse peakorraldaja Marko Torm palus tungivalt võimalusel sel õhtul linnas mootorsõidukiga liiklemist vältida. Säästmaks autoga liikleja meelerahu ja tagamaks osalejate turvalisust linnaruumis liikumisel. Ta kutsus linlasi üles nautima liikumispidu Rakveres ning elama kodude ees või akendest ööjooksjatele kaasa.

"Pottide, pannide täristamine, ergutushüüded, käteplaksud jms ergutavad alati jooksjat ja jätavad meie linnast kustumatu mälestuse - tahtmise naasta ka järgmistel kordadel," julgustas rakverelasi õhtut nautima Torm. "Elame kaasa ja naudime mõnusat suveõhtut - see on meie kõigi pidu," lisas ta pressiteate vahendusel.

Sündmusel osalevatel Rakvere elanikel palutakse stardimaterjalid välja võtta varaõhtul, et vältida pikemas järjekorras seismist enne jooksu starti. Võistluskeskus avatakse Rakvere spordikeskuse (Kastani 12) parklas kell 16.00. Stardimaterjale väljastatakse ainult kuni 21.00. Stardid Stebby 5 km ja Neptunas 10 km distantsidele alates kell 22.00. Cappy lastejooksud algusega kell 19.30 (rada kulgeb Kirikupargis).

Põhidistantside pääsmed on välja müüdud ja lisanduvad huvilised saavad osaleda vaid Cappy lastejooksudel.

Turvateenust pakub ja osalejaid suunab G4S, liikluskorralduse tagab Signaal Rakvere.

Eesti Ööjooks - Rakvere on 2011. aastal esmakordselt startinud rahvaspordi ja terviseedenduse sündmus, mida on Rakveres korraldatud 14 aastat järjest.

2024. aastal on stardijoonel 2034 naist ja 1373 meest. Neist sadakond välismaalast. Riikidest on esindatud: Ameerika Ühendriigid, Afganistan, Austraalia, Austria, Ecuador, Etioopia, Fidži, Hispaania, Leedu, Läti, Norra, Rumeenia, Soome, Saksamaa, Singapur, Šveits, UK, Ukraina ja Vietnam.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!