Lääne-Virumaa rahvas on juba 15 aastat kõrgelt hinnanud nostalgilisi pirukaid, mida valmistab vanaema retsepti järgi pereettevõte VID TÜ.
- Kohviku köögis valmivad nii praed, pokekausid kui populaarsed pirukad. Foto: Rahel Lepp
Väljend “vanaema retsepti järgi tehtud kodused pirukad” ei ole Rakvere ettevõtte VID TÜ toodete puhul sugugi kirjanduslik liialdus – kuulsad pirukad valmivadki pere vanaema retseptide järgi. “Mugandasime neid lihtsalt suuremate koguste jaoks,” selgitas ettevõtte juhatuse liige Ivan Hudik (38), kes ettevõttes kõige laiahaardelisemalt panustab. Kui mõni töötaja on haiguslehel või puhkusel, küpsetab ka pirukaid.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
1. märtsil avas Rakvere bussijaama kõrval Vilde tänaval uksed itaaliahõnguline restoran La Grande Quercia. Selle peakokast omaniku Indrek Suurtamme teada on tegu siinkandis ainsa restoraniga, kus pastatooted on värsked, see tähendab, valmivad köögis sõtkutud taignast, rullitakse masinast läbi ja lähevad otse keedupotti.
Kroonikeskuses on end sisse seadnud uus toidukoht Poke Paus, kust möödaminnes kaasa haarata tervislik pokekauss. Varsti täieneb menüü ka smuutikausside võrra, mis sobivad ka näiteks hommikusöögiks, sest koht teeb uksed lahti juba kell 9.
Rakvere e-poodnik Tarvi Toming (44) alustas tosin aastat tagasi Hiina taevalaternate müümisega. Täna tarnib ta oma e-poe kaupa kogu Euroopast, kliente leidub aga peaaegu igal kontinendil.
Vergi sadamas asuv restoran Wirkes sündis 27. mail kaks aastat tagasi, kui Kelli Suigusaar (26) asutas samanimelise ettevõtte.
Autoomanikud jälgivad kõhedusega kalendrit: aeg muudkui tiksub esimese jaanuari poole. Ei, kõhe pole mitte seepärast, et jälle peab uue aasta lubadusi andma, vaid 01.01.2025 jõustub Eestis automaks. Nii mõnigi meist lootis, et see maks jääb tulemata ja pigistas silma kinni iga kord, kui sellise pealkirjaga uudist nägi. Enam pole mõtet.