Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: Venemaa tõmbab ise Läänest otsi lahti

Autor: Raivo Vare • 2. august 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Ukraina sõja taustal on arenemas üks teine protsess. Teoks on saamas Venemaa (loe Putini režiimi) teadlik otsus lõigata läbi - nii palju kui võimalik - majanduslikke suhteid Läänega, eelkõige tehnoloogilise sõltuvusega seotuid, ning vähendada seeläbi võimalusi survestada oma geopoliitiliste ambitsioonide realiseerimist, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma Äripäevas ilmuvas majandusblogis.

Raivo Vare.
Autor: Liis Treimann

Alustagem teadaandest, et alates 2012. aasta maist Venemaa tööstusministri ametit pidanud Deniss Manturov määrati asepeaministriks. Nimelt on seejuures Moskva Ülikooli sotsioloogiahariduse ja presidendi juures asuva Riigiteenistuse Akadeemia juhtimisharidusega mehe peamiseks ülesandeks seatud Venemaal nn maksimaalse impordiasenduse reformi teostamise kureerimine ja omaenese tehnoloogilise võimekuse arendamine. Erirõhuga seejuures sõjatööstusel.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!