Korteriühistu peab hüvitama korteriomanikule veekahju

Autor: kinnisvarauudised.ee • 22. august 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Igal aastal vaatavad maakohtud läbi kümneid ja kümneid avaldusi, kus korteriomanik on esitanud kahjunõude korteriühistu vastu.
Autor: Erik Prozes

Meie praktikas on viimasel ajal sagenenud juhtumid, kus katkisest katusest, tilkuvast keskkütteradiaatorist või purunenud kanalisatsioonitorust aset leidnud veekahju on rikkunud ära mõne korteri hinnalise mööbli ja remondi, kuid korteril puudub kindlustus, kirjutab Horizont Kinnisvara Halduse jurist Margo Evardson.

Kui kahju kannatanud korteriomanikul ei ole sõlmitud kindlustuslepingut, siis võib korteriühistu juhatus või haldur esialgu õlgu kehitades öelda: “Ise olid rumal, et kindlustuslepingut ei sõlminud,” – ja arvata, et kahju kannatanud korteriomanik peab tekitatud kahju ise kinni maksma. Kuid tegelikult see nii ei ole.

Kaasomandi osast tuleneva kahju korral vastutab korteriühistu

Igal aastal vaatavad maakohtud läbi kümneid ja kümneid avaldusi, kus kahju saaja (korteri omanik) on esitanud avalduse korteriühistu vastu kahju hüvitamise nõudes, kuna katkine katus, tilkuvad keskkütteradiaatorid või purunenud kanalisatsioonitorud on tekitanud korteriomanikule kahju. Kohtusse on asjad jõudnud seetõttu, et korteriühistu on keeldunud vabatahtlikult hüvitamast tekitatud kahju ning juhatus või haldur on teadmatusest jätnud sõlmimata korteriühistu vastutuskindlustuse.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!