Toidutehnoloogiatest suur osa on arenenud vajadusest toitu säilitada. Üks võimalus on hapendamine, mis on tuhandete aastate vanune tehnoloogia toidu säilitamiseks, milles osalevad ensüümid ja mikroorganismid.
Kui mõnikümmend aastat tagasi oli II tüüpi diabeet laste puhul haruldane, siis nüüd üha sagedasem tervisemure, mille põhjuseks enamasti liiga kergesti kättesaadav väga energiarikas toit.
Uuringud on välja toonud, et raamatute lugemine parandab keskendumisvõimet ja mälu, vähendab stressi ja toob parema une, parendab suhtlemisoskust ja empaatiavõimet.
Tervise Arengu Instituudi (TAI) läbiviidud Eesti õpilaste kasvu uuringu tulemused näitavad, et esimestel kooliaastatel ülekaaluliste ja rasvunud õpilaste hulk suureneb.
23. mail toimub Von Krahli teatrimajas Rakvere Elustiilipäev – avalik sündmus, mis tõstab esile puhkamise kui teadliku eluoskuse ja vaimse tasakaalu osa. Ürituse tänavuseks juhtmõtteks on „Puhkus on jõud!”.