Olümpiavõitja arvates on Heino Lipu kuju jalad liiga lühikesed

Autor: Andres Pulver • 24. juuni 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter takseeris enne Heino Lipu monumendi avamist Kiviõli külje all Maidla mõisa pargis väikeseid monumendi koopiaid, mis suurematele panustajatele tänutäheks jagati ja leidis, et jalad on Lipul liiga lühikesed saanud.

Heino Lipu kujult eemaldasid katte kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter (paremal) ja Virumaa kuulitõukerekordi omanik Ahto Paavo.
Autor: Andres Pulver

„No mida ma teha saan, mulle anti foto, kus Lipp oli ainult vööni, jalad ei olegi tema omad, need on tegelikult Ahto Paavo jalad,“ lausus seepeale Heino Lipu pronkskuju autor skulptor Simson von Seakyll.

Just siiani Virumaa kuulitõukerekordit omav ja eelmisel nädalal oma 74. sünnipäeva tähistanud Ahto Paavo oli see, kes juba enam kui kümme aastat tagasi hakkas rääkima vajadusest Eesti spordi suurkujule Heino Lipule mälestussammas püstitada. Tõsisemaks läks asi umbes kolm aastat tagasi.

Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi meenutas, et Paavo käis kergejõustikuliidus päris mitu korda oma ideed tutvustamas. „Eks me olime muidugi kahe käega poolt, aga enne tuli paberimajandus korda ajada – alguses polnud näiteks selge, kus kuju seisma hakkab ja kes selleks loa annab,“ kõneles Teigamägi.

Kergejõustikuliidu juht meenutas, sedagi, et Paavo oli rääkinud toetusest, mida vallajuhid lubasid. „Ütlesin, et küsi raha kohe ära, sest poliitikud tulevad ja lähevad,“ muheles ta.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!