Värske poliitiku krüptoäri: võrkturundus, võlad ja aastaid raha oodanud partnerid Eestist, Jordaaniast ja Ugandast

Autor: Olesja Lagašina • 20. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Ärimees Madis Sandermat üritab tagasi saada oma raha, mida tema sõnul tema endine partner Oleg Ivanov, Kremli-meelse liikumise Koos üks eestvedajaid, ei tagasta.
Autor: Facebook

Kahtlased krüptovaluutad, lepingus tema asemel esinevad tegelased, nördinud partnerid mitmest riigist, kes nõuavad aastaid võlgade äramaksmist – nii näeb välja hiljutistel riigikogu valimistel ühendatud vasakparteiga ühises nimekirjas osalenud Kremli-meelse liikumise Koos ühe eestvedaja Oleg Ivanovi krüptoäri.

Vasakpartei ja Koos nimekiri kogus valimistel 2,4% häältest ning riigikogusse ei pääsenud. Suurem osa hääli saadi Ida-Virumaalt. Lääne-Virumaal kandideeris selles nimekirjas ainsana Jelena Fjodorovna, kes kogus 415 häält.

Pärast valimisi on poliitiline liikumine Koos ja EKRE kaevanud e-valimised riigikohtusse. Oleg Ivanov ja EKRE liige Kalle Grünthal avaldasid ühise video, kus selgitavad, miks võitlevad ühiselt e-valimiste vastu.

„EKRE ja Koosi kandidaadid takistavad Eesti valitsuse loomist,“ teatab eile Youtube’i üles laaditud video pealkiri. Grünthal ja Ivanov räägivad videos, kuidas e-valimised on võltsitud ning et vasakparteil on selle kohta ka tõendeid. Alljärgnevalt heidame valgust Kremli-meelse liikumise Koos juhtfiguuri Ivanovi tegemistesse.

Kalle Grünthali ja Oleg Ivanovi ühist videot saab vaadata siit:

Äripäeva venekeelne väljaanne Delovõje Vedomosti (DV) avaldas uuriva loo Oleg Ivanovi äritegevusest ja sellega kaasnenud võlgadest. Pärast seda, kui ajakirjanikud Ivanovi partneritega vestlesid, pakkus ta avalikest nõuetest taganemise vastutasuks võla tagastamist.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!