Veevärgi projekteerija värvati Rakvere linnainseneriks

Autor: Andres Pulver • 11. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Vassili Sõrra poolt 1924. aastal tehtud Pagari koolimaja eskiisprojekt. Maja ehitati mõned aastad hiljem siiski pisut teistsuguse projekti järgi.
Autor: Eesti Arhitektuurimuuseum

Rakvere oli aastakümneid hädas kehva joogiveega. Unistati korralikust veest ja sammu sellele lähemale viis 1930. aastal valminud veevärgi projekt. Linnaisadele meeldis see nii väga, et peagi palgati projekti autor, tänane sünnipäevalaps Vassili Sõrra Rakvere linnainseneriks.

1930. aastal kirjutas ajaleht Virumaa Teataja :„Üks tulevasi insenere – Tallinna tehnikumi üliõpilane stud. ing. V. Sõrra – on valinud oma tehnikumi lõputööks Rakvere linna veevärgi projekti valmistamise.

Ta kavatses juba neil päevil oma tööga alata, kuid pidi selle veel edasi lükkama, kuna uus linna plaan ei ole veel kinnitatud ja vana plaani kohaselt ei oleks tööl mõtet.

Raske ja tõsise töö nagu on seda Rakv. veevärgi projekt looduslikkude tingimuste tõttu, valis ta endale selleks, et paremini suudaks näidata oma võimeid ja oskusi hradele professoritele-õppejõududele ja tõendada oma küllaldast ettevalmistust inseneri kutseks.

Tulevik näitab kas sellest projektist ehk ka viimaks veevärki ei sünni.“

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!