Sotsist minister saab tuge EKRE saadikutelt

Autor: Andres Pulver • 24. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Regionaalminister Madis Kallasel oli Kadrina visiidi ajal ka pikk kohtumine Aru Põllumajanduse juhtidega.
Autor: Gethe Rohumägi

Regionaalminister Madis Kallas külastas reedel Kadrina valda, kus käis Kadrina keskkoolis, kohtus vallajuhtidega ja tutvus Aru Põllumajanduse tegevusega.

Madis Kallase kinnitusel on tema eesmärk ministrina see, et säiliks elu ka maapiirkondades. Ning mõneti üllatuslikult väidab ta, et selle eesmärgi saavutamisel on tal suur tugi sotside vihavaenlastelt ehk EKRE-lt.

Järgneb intervjuu või õigemini küll vestlus regionaalminister Madis Kallasega.

Kui palju ja mida Lääne-Virumaalt Tallinnasse kaasa võtta on?

Kõigepealt see, et tuleb ikka käia piirkondades. Proovin igal reedel mingis Eesti piirkonnas käia. On hea meel näha, et inimesed ei pöördu minu poole ainult muredega, vaid on neid asju ka, mis panevad silma särama. Tallinnast tuleb väljas käia.

Mingil põhjusel tunnetatakse, et Tallinnast kuhugi mujale minna on väga pikk tee, aga unustatakse, et mujalt tuleb kogu aeg Tallinnas käia.

Suures pildis on kaasa võtta see, et külastasin väga tublisid ettevõtjaid ja sain korraliku ülevaate Kadrina koolist. Kohtusin ka mõne omavalitsusjuhiga ning hea meel on tõdeda, et optimismi jätkub. Nurinat väga palju ei ole – öeldakse otse, et tehke see või teine asi korda ja küll me saame siis hakkama.

Paljud inimesed tunnevad muret, et riik külvab suures koguses raha Ida-Virumaale, teisel pool on kõrval rikas Harjumaa ja meie jääme vaeslapse rolli.

Nii tuntakse tegelikult paljudes Eesti piirkondades. Ida-Virumaa on tõepoolest fookuses, aga ka teistel piirkondadel on väljakutseid. Oleme lähtunud sellest, et Ida-Virumaa näitajad on mõnevõrra kehvemad kui Lääne-Virus – olgu siis tervelt elatud aastad, tööhõive või mis iganes muud asjad, mida saab monitoorida.

Selles valguses ongi tehtud otsus Ida-Virumaad eelisarendada. Aga minu jaoks on iga maakond võrdselt tähtis. Ida-Virumaa sai seoses õiglase ülemineku toetusega oluliselt suuremad vahendid, aga Ida-Virumaa on võrreldes teiste maakondadega oluliselt rohkem panustanud oma keskkonna arvel.

Kusagil tuleb tasakaal leida. Nemad annavad rohkem oma ressursse ja mina olen nõus, et nad peavad ka rohkem tagasi saama.

Inimesed tunnetavad ju ka oma rahakoti najal. Umbes 15 aastat tagasi oli Lääne-Virumaa keskmine palk maakondade seas viiendal kohal, praegu oleme tagant poolt viiendad. Ja vahe muudkui käriseb.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!