Valla esindajad käisid Kadrinasse teenusmaja rajamiseks kogemusi hankimas

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 15. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kadrina valla esindajad koos võõrustajatega Imavere Kodutare ees.
Autor: Erakogu

Kadrina valla esindus külastas esmaspäeval Põhja-Sakalas asuvat Võhma kogukonnamaja ja Järva vallas paiknevaid Imavere Kodutare ja Ahula sotsiaalkeskust.

Külastuse eesmärgiks oli tutvuda teenusmajadega, mis pakuvad abi- ja toetusvajadustega inimestele toimetulemist toetavat elukeskkonda, kui inimese kodu ei ole võimalik kohandada tema vajadustele vastavaks. Teenusmaja on alternatiiv hooldekodule, kui eakas ei vaja ööpäevaringset abi ja saab lihtsamate toimetustega ise hakkama, aga ei jõua enam tuua näiteks tuppa ahjupuid ja välja viia prügiämbrit. Raske on liikuda treppidest, talvel lund rookida, suvel muru niita, selgitatakse vallavalitsuse saadetud artiklis, mille alljärgnevalt avaldame.

2024. aastal avaneb riigi poolt ka toetuse taotlusvoor sarnaste teenusmajade ehitamiseks. Teenusmaja vajaduse kaardistamine ja rajamine on plaanis ka Kadrina vallas, kui juba tellitud tasuvusanalüüs annab tulemuseks rohelise tule, et teenusmaja vallas reaalselt rakendust ka leiab.

Kadrina vallavanema Kairit Pihlaku sõnul uuriti, kuidas teised vallad on lahendanud eluaseme küsimusi ja kas ka Kadrina vald võiks osaleda teenusmajade meetmes. „Mured on meil külastatud valdadega sarnased, meie eelis on see, et oleme vallana kompaktsed ja me pole ühinenud. Kadrina vallas on sotsiaaleluruume mitmeid. Nii Kadrina alevikus, Kihleveres kui ka Leikudel. Tulevikku vaatavalt on meil võimalus neid teenuseid ka arendada," rääkis Pihlak.

Kadrina teenusmaja tasuvus- ja teostatavuseanalüüsi valmimine on plaanitud 2023. aasta detsembri keskpaigaks.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!