Magnus Kirt: lõpetasin traagiliselt, aga vähemalt jäi midagi näppude vahele

Autor: Eget Velleste • 2. detsember 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Odaviskaja Magnus Kirdi karjääri tipp ja lõpp langes ühte võistlusesse. Vigastuse tõttu jäi katsemata ootuspäraselt medalini viiv olümpiaplaan.
Autor: Mustafa Abumunes/AFP/scanpix

Kõva trenn ja sääst käsikäes – odaviskaja Magnus Kirt on spotlaskarjääri algusest saati end rahaliselt kindlustanud.

Avameelses vestluses rääkis Kirt vigastuste mõjust sportlaste sissetulekutele, sportlaste suhtumisest rahasse ja oma koha leidmisest peale spordikarjääri lõppu. Lisaks avaldas Kirt, mis mõtted keerlesid ta peas, kui tuli saatuslikul õhtul Doha staadionil lebades oodata meditsiinilist abi.

Rio olümpial te ei pääsenud lõppvõistlusele, Tokyost jäite kõrvale vigastuse tõttu ja Pariisi olümpia ajaks olete karjääri lõpetanud. Ma loodan, et te ei pahanda, aga teie ja olümpia paistate olevat nagu Rolf Roosalu ja eurovisioon, et alati tuleb midagi vahele. Kas see on karjääri kibedaim osa, et teil ei olnud olümpiaõnnestumist?

Kindlati. See pole ka selline kibedus, et pikalt taga nutaksin. 2019. aastaks oli tekkinud rütm ja teadlikkus enda keha kohta. Tundsime, et olümpiahooajaks on olemas väga hea plaan ja mudel, mille järgi valmistuda ja olla Tokyos konkurentsivõimeline. Selle üle on kahju, et seda mudelit ei saanud järgi proovida.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!