Rakvere linnas liitub streigiga valdav enamus munitsipaalkoolide töötajaid

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 16. jaanuar 2024
Jaga lugu
Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee palub lapsevanematel jätta õpetajate streigi ajal koolilapsed koju.
Autor: Ain Liiva/Virumaa Teataja/Scanpix

Esmaspäeval algava õpetajate streigiga liitub valdav osa munitsipaalkoolide õpetajatest ja Rakvere Waldorfkool, Rakvere eragümnaasium streigiga ei liitu, teatas Rakvere linnavalitsus.

Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee sõnul on hetkel teada, et Rakvere linna munitsipaalkoolide (Rakvere Reaalkooli, Rakvere Vabaduse kooli ja Rakvere Põhikooli) töötajaist liitub streigiga valdav enamus. „Kõigil on õigus streigiga liituda vabalt valitud ajahetkel, ka neil, kes seda esialgu ei teinud. Seega selgub lõplik streikijate arv streigi lõppedes,“ märkis Kaljuvee pressiteate vahendusel.

„Palume lapsevanematel mõista, et tavapärase õppetöö korraldamiseks ja laste turvalisuse tagamiseks pole streigi ajal koolimajades piisavalt töötajaid. Seepärast palume õpilastel koju jääda,“ sõnas abilinnapea.

22. jaanuaril algab Eesti Haridustöötajate Liidu korraldatav üldhariduskoolide õpetajate tähtajatu streik. Üldhariduskoolide teised töötajad korraldavad alates samast kuupäevast toetusstreigi kestusega kuni kolm päeva.

Kuna koolide streigiaegne töökorraldus on koolimajati erinev, siis informeerivad kõik koolid lapsevanemaid ja õpilasi oma streigiaegsest töökorraldusest ametlike infokanalite kaudu ise.

22.-26. jaanuaril on koolide toitlustamine korraldatud toidupaki näol.

Abilinnapea sõnul on tegemist tähtajatu streigiga. „Esialgselt arvestame, et selline töökorraldus kehtib 22.-26. jaanuaril, edasise osas saame selguse esimese streiginädala jooksul,“ täpsustas Kaljuvee.

Kõikidest olulistest muudatustest informeerime koolide ja linna ametlike kanalite kaudu jooksvalt.

Noortekeskus avab streiginädalal oma uksed tavapärasest varem ja noored on oodatud majja juba kella 12.30st.

Rakvere linna munitsipaallasteaedade personal saab osaleda toetusstreigis maksimaalse kestvusega kolm päeva. „Eelinfo kohaselt ei ole Triinu, Rohuaia ja Kungla lasteaia töökorralduses olulisi muudatusi ette näha, sest streigis osalevaid pedagooge on väga vähe. Streigijuhid peavad lasteaedade töötajate toetusstreigis osalejate arvu teatama 17. jaanuaril, teavitame, kui olukord on eelinfost oluliselt erinev,“ selgitas abilinnapea.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!