Rakvere vald täpsustas õpetajate streigiga seotud infot

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 20. jaanuar 2024
Jaga lugu
Autor: Arvet Mägi/Virumaa Teataja/Scanpix

Rakvere valla koolides streigivad õpetajad erinevalt. Valla lasteaiad on streigi ajal avatud ja lastehoid korraldatud ning toitlustamine tagatud.

Töökorraldus Rakvere valla lasteaedades

Lasila lasteaiaõpetajad ei osale toetusstreigis, Sõmeru lasteaed Pääsusilm töötajad osalevad toetusstreigis 24.-26. jaanuaril, Uhtna lasteaia ja Veltsi lasteaia töötajad 24. jaanuaril.

Lasila lasteaia lastele ei ole 22.-24. jaanuari hommikul bussisaatjat, seepärast tuleb vanematel lapsed ise lasteaeda viia. Õhtul on bussisaatja olemas ja bussiga sõitvad lasteaia lapsed saavad bussiga koju.

Seotud lood

Töökorraldus Rakvere valla koolides

Õpilaste turvalisuse huvides on soovitatav, et streigi ajal õpilased koolihoonesse ei läheks, kuna ebapiisava täiskasvanute arvu tõttu ei suuda haridusasutus ohutust tagada.

Õpetajad streigivad:

Sõmeru põhikoolis 22.-26. jaanuar

Veltsi lasteaed-algkoolis 24. jaanuaril

Lasila põhikoolis 22.-24. jaanuaril

Uhtna põhikoolis ja Näpi koolis alustavad õpetajad alustavad tähtajatut streiki 22. jaanuaril, toetusstreik kestab kolm päeva (22.-24. jaanuar)

Mittestreikivad õpetajad on koolis ja nende tunnid toimuvad vastavalt tunniplaanile. Täpsem info selle kohta edastatakse koolidest.

Toitlustamist koolides ei toimu, välja arvatud nendele õpilastele, kes on mittestreikivate õpetajate poolt kooli kutsutud.

Õpilasliinid Uhtna ja Veltsi piirkonnas streigi ajal ei sõida, sealhulgas ei sõida ka õpilasliini buss väljumisega 14.00 Sõmeru põhikooli juurest ning gümnaasiumiõpilastele korraldatud transport.

Töökorraldus valla noorte- ja külakeskustes

Rakvere vallavalitsus on kavandanud õpetajate streigi ajal valla noortekeskuste ja külakeskuste lahtioleku tavalisest varasematel aegadel, et õpilastel oleks võimalik seal viibida ja erinevates vaba aja tegevustes osaleda (täpsem info noorte- ja külakeskuste sotsiaalmeedia lehtedel).

Noorte- ja külakeskuste lahtioleku ajad perioodil 22.- 26. jaanuar:

Ubja E-N 11-19 ja R 12-20;

Sõmeru E-N 11-19 ja R 10-18;

Uhtna E-R 10-18;

Vaeküla E-R 12-20.

Toimuvad ka noortekeskuste ringid.

Seotud lood

Alternatiivsed tegevused mujal

Võimalik on kasutada valla raamatukogude võimalusi ja tegeleda talialadega:

- suusatamine (nt Sõmeru tervise- ja suusarajad: https://www.puhkaeestis.ee/et/someru-tervise-ja-suusarajad)

- uisutamine (võimalik uiske laenutada Sõmeru raamatukogust),

- tuubitamine (Sõmeru terviserajal asuv mägi: E, K, N, R kella 16.00- 20.00, töötab tõstuk, saab laenutada tuube; teisipäeval ei ole võimalik tuube laenutada, tõstuk ei tööta).

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!