Väike-Maarja vallas on streigi kestvus erinev

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 16. jaanuar 2024
Jaga lugu
Väike-Maarja vallas on koolide ja lasteaedade osalemine õpetajate streigis erinev.
Autor: Väike-Maarja vallavalitsuse koduleht

Väike-Maarja valla haridusasutuste paljud õpetajad ühinevad streigiga, streigi kestvus on koolides ja lasteaedades erinev, teatas Väike-Maarja vallavalitsus.

Väike-Maarja vallavalitsuse esindajad kohtusid esmaspäeval valla koolide ja lasteaedade juhtidega ning 15. jaanuari seisuga on Väike-Maarja valla haridusasutustes töö korraldatud järgmiselt (info võib jooksvalt täieneda):

Väike-Maarja gümnaasiumis osaleb enamus õpetajaid tähtajatus streigis. Koolis korraldatakse töö ainult HEV õpilastele. Ülejäänud õpilaste turvalisuse huvides on soovitatav, et õpilased koolihoonesse streigi ajal ei läheks.

Rakke koolis kestab streik kolm päeva. 24.–26. jaanuaril osalevad streigis enamus õpetajaid, koolis toimub õppetöö ainult 1. klassile. Ülejäänud õpilaste turvalisuse huvides on soovitatav, et 2.–9. klassi õpilased koolihoonesse streigi ajal ei läheks.

Simuna koolis kestab streik kolm päeva. 22.–24. jaanuaril osalevad streigis kõik õpetajaid. Ülejäänud kooli töötajad ei streigi. Õpilaste turvalisuse huvides on soovitatav, et õpilased koolihoonesse streigi ajal ei läheks.

Simuna lasteaia õpetajad osalevad toetusstreigis 24.–26.jaanuaril. Õpetajate abid streigiga ei ühine ja töötavad. Laste hoidmine on korraldatud.

Kiltsi mõisakoolis osaleb streigis neli õpetajat (sh üks õpetaja ühe päeva, kaks õpetajat kaks päeva ja üks tähtajatult). Ülejäänud õpetajad ja koolitöötajad ei streigi ning koolis toimub tavapärane õppetöö. Kiltsi lasteaia personal streigis ei osale ja toimub tavapärane töökorraldus.

Rakke lasteaia personal streigis ei osale. Toimub tavapärane õppetöö. Lasteaia direktori sõnade kohaselt Rakke lasteaia õpetajad küll toetavad streiki, kuid peavad kõige olulisemaks kitsaskohaks pigem lasteaia õpetajate ja õpetajate abide suurt töötasude erinevust, mida käesolev streik ei lahenda, vaid võib veelgi süvendada.

Väike-Maarja lasteaias osalevad õpetajad ühepäevases toetusstreigis (24. jaanuaril). Ülejäänud personal ei streigi. Võimalusel palutakse sellel päeval laps koju jätta ning kellel see ei ole võimalik, siis avatakse valverühmad.

Täpsem info haridusasutuste töökorralduse kohta on leitav koolide ja lasteaedade kodulehelt, lapsevanematele jagatakse infot ka e-kooli ja Stuudiumi kaudu.

Vallavalitsus streigis ja toetustreigis osalevatele õpetajatele ning töötajatele streigi aja eest töötasu ei maksa. Streigis mitteosalevatel õpetajatel ja koolipersonalil säilib töötasu.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!