Haljala vallas streigivad kõik haridusasutused

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 16. jaanuar 2024
Jaga lugu
Haljala kooli õpetajad on otsustanud esialgu streikida kolm päeva.
Autor: Sten Semjonov

Esmaspäeval algava tähtajatu õpetajate streigiga ühinevad kõik Haljala valla haridusasutused.

Haljala lasteaed Pesapuu ja Võsu Kool koos lasteaiarühmadega võtavad osa toetusstreigist maksimaalse kestvusega kolm päeva. Samuti on Haljala kooli ametiühingu esindajad teavitanud osavõtust tähtajatust streigist, kuid esialgu võetakse streigist osa samuti kolm päeva.

Haridusasutused korraldavad streigi ajal oma töö selliselt, et asutused on avatud, kuid igapäevane töörütm on häiritud. Koolimajad on avatud ning kõigil, kellel on vajadus, säilib võimalus kooli tulla ja saada ka koolilõunat, kuid õppetööd koolides ei toimu. Muudatusi esineb ka õpilasliinide graafikus. Lasteaedades on toimub tegevus liitrühmades, kui streik ei võimalda tavapärast töökorraldust tagada.

Täpsema info streigi aegse õppe- ja töökorralduse muudatuste kohta edastavad haridusasutused vanematele oma infokanalites.

Haljala kooli direktor Ivo Tupits kirjuats kooli kodulehel, et streigiga soovivad õpetajad suunata tähelepanu tänase Eesti hariduskorralduse kitsaskohtadele (õpetajate koormus, järelkasv, töötasu, kvaliteet, konkurentsivõime maailmas jne). "Tegu on küsimuste ja probleemidega, millega riik on vastutustundetult liiga pikalt venitanud ja mille otsustamatuse tõttu on lähitulevikus ohus kogu Eesti haridus. Olukord puudutab meid kõiki," ütles Tupits.

Streigi ajal koolis õpet ei toimu. Koolimaja jääb kõigil kolmel päeval (22.-24. jaanuar) küll avatuks, kuid õpetajaid hoones ei ole. "Vähese olemasoleva personali tõttu soovitame jätta lapsed neil päevadel koju. Kui see pole aga võimalik siis saavad lapsed mõistetavalt koolimajas olla," selgitas Tupits.

Selguse saamiseks nii bussiliinide kui ka koolilõuna osas palus Tupits lapsevanematel kolmapäevaks teavitada klassijuhatajat otsusest lapse koolisaatmise või mittesaatmise osas. Mitteteatamist tõlgendab kool vastusena, et lapsel on võimalik need päevad kodus olla.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!