Saage tuttavaks – noor võrkpallur Jesper Neuhaus

Autor: Georg Sonne • 11. veebruar 2024
Jaga lugu
Rakvere noor võrkpallur Jesper Neuhaus.
Autor: Võrkpalligrupp

Eesmärk on jõuda nii kõrgele kui võimalik ja teen selle nimel igapäevaselt tööd ja eks siis aeg näitab, ütles noor võrkpallur Jesper Neuhaus.

Jesper saavutas EVF-i karikavõistlustel pronksmedali ning temaga intervjuu ilmus võrkpallihuvilisi koondavas sotsiaalmeediagrupis Võrkpalligrupp. Intervjuu autor on Georg Sonne.

Jesper, sinu isa Jarmo on samuti endine tippvõrkpallur, sestap küsin, kas oled harrastanud ka teisi alasid või oli sündides sisuliselt ala valik ära määratud?

Jah, olen harrastanud ka teisi spordialasid. Tegelesin viis aastat kergejõustikuga ja kaks päeva käisin ka ujumistrennis. Isa pole mulle kunagi spordiala peale sundinud – talle on oluline, et spordiala meeldib.

Kas isa sulle mõnikord mängulist nõu ka annab?

Jah, päris tihti. Vaidleme erinevatel võrkpalli teemadel ja eks ma enamasti ikka proovin teda kuulda võtta. Peamiselt räägib ta targast mängust ja sellest kuidas ja mida peaks tegema raskete pallidega ning kuidas neid lahendada.

Kas mõnikord kasutab isa lauset ,,küll meie omal ajal“ nagu sportlastest lapsevanematele sageli kohane ning kuidas sa sellesse suhtud?

Tihti ta seda ei ütle, pigem räägib, et just mäng on võrreldes tema ajaga palju muutunud – näiteks, kui tema oli minu vanune ei löönud keegi Eestis hüppelt servi, aga, eks talle vahepeal meeldib ikka öelda, et tema ajal olid võrkpallurid paremad ja tase kõvem.

Kuidas hindad lõppenud turniiri tulemust, kas sinu jaoks oli tegu võidetud pronksmedaliga või jääb kripeldama, et kullast nii vähe puudu jäi?

Kripeldama jääb pigem see, et enne turniiri vigastasin põlve ja eriti võistkonda aidata ei saanud. Medal tuli pigem üllatusena ja mul on selle üle igati hea meel - tegelikult polnud kuni viimase hetkeni kindel, kes, millise medali saab.

Teil oli kolme päeva jooksul 5 mängu, kuidas füüsiliselt ning vaimselt vastu pidasid?

Tegelikult oli füüsiliselt enne turniiri vorm hea, pigem tegigi põlv muret, aga eks ma üritasin ikkagi nii palju anda kui võimalik, ometigi terveks ei saanud. Järgmisel turniiril loodan juba täiesti terve olla ning heas vormis võistkonda aidata. Tavaliselt proovin mängude vahel puhata ja sõpradega aega veeta.

Kas pead ennast pigem vastuvõtusuunitlusega nurgaründajaks või ründavaks nurgaks?

Pigem pean ennast ründavaks nurgaks, vastuvõtuga tuleb veel natuke tööd teha.

Palun iseloomusta enda pilgu läbi, kuidas legendaarne treener poistes armastust võrkpalli vastu tekitab?

No ma usun, et peamine Mati saladus on tema aegumatud naljad. Tsiteerides klassikut: «Kui Sa täna ei pingutada ja homme ei pinguta, kas sa ülehomme üldse oskad enam pingutada?“

Kas ja mille peale treener Merirand ärritub?

Treener Merirand ärritub üsna tihti, kõige rohkem vihastab teda näiteks kaitses vale koha valik, kuid kõige hullemaks asjaks on ta alati pidanud seda, kui ei pingutata või antakse lihtsalt alla.

Kas näed endal tulevikku pigem ranna- või saalivõrkpallurina?

Pigem näen ennast tulevikus saalivõrkpallurina, kuid kui suviti vaba aega on, siis meeldib mulle ka väga rannas mängida.

Missugused on sinu eesmärgid võrkpallis?

Eesmärk on ikka jõuda nii kõrgele kui võimalik ja teen selle nimel igapäevaselt tööd ja eks siis aeg näitab.

Seotud lood

Kas sul on võrkpalluritest eeskujusid, lisaks isale mõistagi?

Eks eeskujusid on palju - mulle meeldib vaadata välismaa liigasid ja ka Eesti mänge. Eeskujudeks on Eestist näiteks Kristo Kollo, Martti Juhkami ja Jaanus Nõmmsalu, välismaalt Earvin N’Gapeth ja Michal Kubiak. Eks neid eeskujusid on palju, kõiki ei jõua lihtsalt ära nimetada.

Kas sulle meeldib, kui pere ning lähedased on mängu vaatamas või tekitab see sinus sootuks lisapingeid?

Kui olin väiksem, tekitas see minus natukene pinget, kui pere vaatamas oli. Praegu pole mul erilist vahet.

Üks fakt, mida paljud sinu kohta ei tea.

Mul on mõlemast nimetissõrmest üks lüli puudu.

Mida sulle vabal ajal meeldib teha?

Vabal ajal meeldib mulle sõpradega aega veeta, arvutis mängida ja veel armastan ma ka jõusaalis käia.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!