Suur spikker: kuidas leida vähemalt kümme korda kallinevaid aktsiaid

Autor: Aivar Õepa • 30. märts 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Sellal kui indeksiga ei teeni midagi, kahekordistab oma väärtuse selline portfell, kus üheksa tavalise aktsia kõrval on ka üks kümnekordse kasvuga. Rääkimata sellest, kui see on näiteks 80- või enamakordne.
Autorid: Ground Picture, Shutterstock

Iga investor unistab võimalusest leida mõni aktsia, mis toodaks kümne aastaga 1000% ehk kallineks kümme korda. Kahjuks ei leidu selliseid palju, kuid nende otsimiseks võib õige raja kätte juhatada varasemate kümnekordsete uurimine.

Kuulus Fidelity Magellani fondijuht Peter Lynch kirjutab oma raamatus “Ühe sammu võrra Wall Streetist ees”, kuidas kogu Wall Street ihaldab leida vähemalt 1000% kasvavat aktsiat, mida aktsiainvestorite kõnepruugis nimetatakse kümnekordseteks. Üks selline aktsia portfellis võib tõsta muidu läbikukkunud aktsiavaliku plussi ja muuta keskpärase portfelli selliseks, mis indeksitele mitmekordselt tuule alla teeb.

Alljärgnevalt avaldame soovitused, kuidas kiiresti kasvavad aktsiad üles leida ja nii oma sääste ning investeeringuid mitmekordistada.

Eriti suur mõju on kümnekordsetel just karuturgudel ja külgsuunas liikuvail turgudel. Tunamullu avaldas Jenga Investment Partners mahuka uurimuse eelneval kümnel aastal parimat tootlust näidanud aktsiate kohta. Alustuseks selgub sellest uurimusest, kui harv nähtus on kümne- ja enamakordne.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!