Kokkuvõte nädalast: Katri Teller olgu sõnadega ettevaatlik!

Autorid: Neeme Korv, Eliisa Matsalu, Siim Sultson • 22. märts 2024
Jaga lugu
Katri Teller pälvis mullu aasta investori tiitli.
Autor: Raul Mee

Eesti investorite seas valitseval eufoorial soetada Hispaaniasse kinnisvara on nähtavad FOMO-efekti tunnused, mistõttu peaksid vastutustundlikud suunamudijad rääkima ka kaasnevatest riskidest, leidsid ajakirjanikud arvamussaates “Äripäev eetris”.

Hispaania kinnisvaraturule mineku taga on ühelt poolt eriti noorte seas leviv geopoliitikast tulenev sõjahirm, teisalt aga on sekkunud ka investeerimiskogukonna arvamusliidrid. “Minu tutvusringikonnas räägiti sellest juba eelmisel aastal, et oleks pesa, kuhu varju minna, nüüd on aga lisandunud FOMO-efekt, ehk issand, äkki ma jään millestki ilma,” rääkis Äripäeva uudiste- ja uuriva toimetuse ajakirjanik Eliisa Matsalu.

Jutt Hispaaniast võib olla suurem kui reaalsed numbrid. “Kui see “kurvastusega Eestist lahkumise” jutt kerima hakkas, tekkis tunne, et kas meil on nüüd 1939 või 1944… Olukord tundub tsipa võimendatuna. Mis toimub?! Paradigma on sootuks teine,” ütles Äripäeva kinnisvarauudiste teemaveebi juht Siim Sultson.

Lõppeval nädalal äratasid suurt tähelepanu Äripäeva raadios kõlanud Katri Telleri mõtted müüa Eestis talle kuuluvad korterid maha ja minna luurama Hispaania turule. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv märkis, et mõjukas rahatarkuse edendaja peaks olema oma sõnadega ettevaatlik, sest tema järgijad, kes võib-olla teemasse ülearu ei süvene, satuvad riski saata korda suuri lollusi.

Juba ongi välja ilmunud vahendajaid, kes ise kindlasti trendist kasu lõikavad. “See ei ole nii lihtne, et piiks-piiks – tšill, ja 8% tootlust kukub,” ütles Korv ühele meedias ilmunud uljale teemakäsitlusele viidates.

Saates tuli põgusalt juttu ka Rootsi ja Soome kinnisvaraturust, justiitsminister Kalle Laaneti tagasiastumisest, heitlustest sisepoliitikas seoses lähenevate Euroopa Parlamendi valimistega ning Porto Franco teise astme kohtuotsusest. Nädala kaotajaks kuulutasid ajakirjanikud miljonieurose nõude ning Tallinna võimu kaotamise lähedal seisva keskerakonna, võitjaks aga parempoolsed, kel õnnestus oma ridadesse väravata mainekas julgeolekuekspert Rainer Saks.

Saates osalesid Äripäeva uudiste- ja uuriva toimetuse ajakirjanik Eliisa Matsalu, Äripäeva kinnisvarauudiste teemaveebi juht Siim Sultson ja Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv saatejuhi rollis.

Lääne-Virumaa Uudiste tellijad saavad saadet mugavalt endale sobival ajal kuulata siit:

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!