Nädalavahetus pakub hulga põnevaid üritusi

Autor: Aivar Hundimägi • 29. juuli 2022
Jaga lugu

Algav nädalavahetus pakub Lääne-Virumaa eri paikades mitmeid üritusi. Toome välja mõned nendest.

Laupäeval Rakveres toimuvatel keskaja päevadel toimub vägev rüütlite võitlus.
Autor: Anastassia Sinkova

Reedel kell 16 algab Rakvere teatri juurest ekskursioon „Maa-alune Rakvere. Keskaegne linn“. Ringkäiku juhib Virumaa Muuseumide vanemteadur Uno Trumm ja see kestab umbes tunni ning on osavõtjatele tasuta.

Reede õhtul kell 19 saab avapaugu Võsu Rannafestival, mille kohta saab täpsemalt lugeda artiklist „Võsu on rannafestivaliks valmis“. Lisaks erinevate bändide esinemistele saab laupäeval rannafestivali alal elada kaasa rannavõrkpalli Lääne-Virumaa meistrivõistluste finaalmängudele.

Rakveres toimuvad keskajapäevad, mille raames on võimalik reede õhtul kell 21 vaadata Kolmainu kirikus filmi „Nartsiss ja Goldmund“ või kuulata kultuurilaval kontserte. Aktiivsem programm läheb aga käima laupäeval. Täpsemalt saab keskajapäevadel toimuvatest üritustest lugeda artiklist „Keskaja päevad toovad kirikukino“.

Jänedal toimuvad sel nädalavahetusel aga Eesti Talupäevad, lisaks laadale toimub talupäevade raames mitmeid vahvaid ettevõtmisi, millest täpsemalt soovitame lugeda artiklist „Jäneda ootab nädalavahetusel põllumeeste suurpeole“.

Viru-Nigula vallas toimub laupäeval kodukohvikute päeva. Uksed avab vähemalt 11 kohvikut, täpsemalt saab avatud kohvikutest lugeda siit. Õhtul on võimalik Aseri rahvamajas nautida ebahariliku muusika festivali.

Seotud lood

Laupäeval toimub Sõmeru-Näpi rahvaspordiväljakul Rakvere valla suvejooks. Esimene start on kell 12.00.

Laupäeval kell 16.00 stardib Ebavere triatlonivõistlus, starti lastakse ainult eelregistreerunud võistlejaid. Registreerida saab laupäeval Ebaveres kell 10-15. Võistlema lubatakse ainult Väike-Maarja valla praeguseid või endiseid elanikke. Õhtul kell 19 alustab Ebavere laululaval esinemist Karl Madis.

Pühapäeva toimub Rakke rattamaraton, millele antakse start Linnamäe staadionil.

Üritusi ei toimu loomulikult ainult nädalavahetusel. Näiteks teisipäeval saab Kadrinas ja Rakveres jälgida politsei esmareageerijate taktikalise meditsiini kutsemeisterlikkuse võistlusi. Võistlused toimuvad Kadrina lauluväljakul ja Rakvere politseimuuseumi hoovis. Pealtvaatajatel on toimuvat võimalik jälgida 12-21. Politseimuuseumis saab pilgu peale visata ka uusimale eksponaadile, millest saab rohkem lugeda artiklist "Rakvere linn sai endale laeva".

Teisipäeva õhtul esineb Rakveres USA rokilegend Toto, kellest saab rohkem lugeda artiklist „Toto soovib lava taha piima, juustu ja alkoholivaba õlut“. Kolmapäeval algavad aga Rakveres mitu päeva kestvad Euroopa meistrivõistlused orienteerumises, millest saab täpsemalt lugeda artiklist „Euroopa tipud kogunevad Rakverre üksteiselt mõõtu võtma“.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!