Viru Maleva mehed käisid Muhus karikat nõudmas

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 2. november 2022
Jaga lugu
Kümme aastat "Muhu Karika" võistlust on Viru Maleva meestele olnud edukas.
Autor: Indrek Jurtšenko

Saaremaa maleva kümnendal „Muhu Karika” pikamaa laskevõistlusel saavutas Viru maleva võistkond teise koha Rapla maleva järel ja edestas LRSC 1. võistkonda. Sellisel kujul enam võistlust tulevikus ei korraldata, plaanis on uuendused.

Kokku osales kuus võistkonda ja üle kolmekümne laskuri neljas harjutuses. „Täpsuslaskuri harjutuse võitja lasi 300 meetri distantsil seeria tulemusega 100 silma, mis oli päris haruldane tulemus selle võistluse ajaloos“, ütles Viru maleva vabatahtlik teavituspealik Hannes Reinomägi.

Reinomägi sõnul jäi meie võistkonna liige Steve Kümnik sellel distantsil maha ainult kahe silmaga ja harjutuse kokkuvõttes saavutas teise koha kuueteistkümne laskuri seas. Ta lisas: „Rain Seppingut „jälitas“ kuues koht nii laskurite (neliteist osalejat) kui Snaiper Magnumi harjutustes. Võistluse pidulikul lõpetamisel jagas auhindu võistluse algataja tollane Saaremaa malevapealik kolonel leitnant Kristjan Moora ja kaitseliidu spordipealik Margus Purlau.“

Võistlus toimus sellisel kujul aga viimast korda, seega kümnes kord välja antud rändauhinnad jäävad tänavustele võitjatele.

Kaitseliidu spordipealiku Margus Purlau sõnul plaanib kaitseliidu peastaap jätkata seda võistlust KL egiidi all, kuid seda juba koos uute osavõistlustega malevate pikamaa laskmist võimaldavates lasketiirudes. „Vaadates tagasi võistluse ajaloole, siis Viru maleva kaitseliitlastel on olnud suur huvi pikamaa laskmise osas. On ju kaasajal oluline oskus tabada vastast 300 meetri ja pikematel distantsidel,“ ütles teavituspealik Reinomägi.

Senini on Viru malev laskevõistlusel „Muhu karikas“ osalenud seitsmel korral kahe võistkonnaga. Koju on toodud kümne aastaga kuus võistkondliku karikat, samuti on kolmelt võistluselt saadud teine koht.

Individuaalseid võidutrofeesid on Peeter Popsil viis ja teise koha eest üks. Samuti on ühe esikoha saanud (esimesel võistlusel) Sander Gutmann, teise koha on saavutanud Rain Sepping, Steve Kümnik ja Indrek Loorents ning kolmanda koha trofeed on kodus nii Vahur Saaremetsal ja ka Marten Ojangul.

Kokku on ligi paarkümmend Viru maleva kaitseliitlast käinud pikamaalaskmise võistlusel „Muhu karikas“ kätt proovimas ja kaasvõistlejatele konkurentsi pakkumas.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!