Erakondade arstiabi kättesaadavuse lubadused on üldsõnalised

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 11. veebruar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa hinnangul on erakondade valimisprogrammides mitmekesiseid tegevusi vaimse tervise raskuste ennetamiseks.
Autor: Erakogu

Peaasi.ee vaimse tervise eksperdid analüüsisid valimisprogrammide sisu vaimse tervise osas ning leidsid, et tugevaks osaks programmides oli ennetus, nõrgaks kohaks jäi aga arstiabi kättesaadavus.

"Tugevaks küljeks programmides võib lugeda mitmekesiseid tegevusi, mida plaanitakse ette võtta vaimse tervise raskuste ennetuseks," rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa. Ta lisas, et ennetus on valdkond, millesse investeerimine lähiaastatel ka majanduslikus mõttes mõju hakkab avaldama. "Kulub ju vaimsele tervisele pea sama palju kui riigikaitsele, iga aasta ligikaudu miljard eurot ning ennetusse panustamine võib tuua mitmekordset kokkuhoidu,“ tõdes Oidermaa.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!